Luister
Live
6 april 2021 - 12:08
Deel dit artikel:

Energiebesparende cadeautjes van de gemeente Heeze-Leende

HEEZE-LEENDE - Deze week ontvangen huiseigenaren een doos met diverse energiebesparende cadeautjes van de gemeente Heeze-Leende. Wethouders Frank de Win en Toon Bosmans bezorgden net voor Pasen de eerste dozen persoonlijk bij een aantal huiseigenaren thuis. Benieuwd wat er in de dozen zit? Bekijk hieronder het filmpje.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Ruim 40 procent van de energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Warm water maakt zo’n 15 procent van onze energierekening uit. Het meeste warm water is om te douchen. Alle apparaten en lampen in huis zorgen samen voor ruim 30 procent van je energierekening. Weet u dat u met kleine aanpassingen al veel energie kunt besparen? Ook huurders krijgen over een tijdje energiebesparende cadeautjes van de gemeente Heeze-Leende.

In het najaar van 2021 komt er ook een box voor huurders. Het zijn namelijk twee verschillende stromen met rijkssubsidies. Voorheen was er alleen de RRE, een subsidie vanuit het rijk bedoeld voor woningeigenaren. Na commentaar vanuit de gemeenten (waaronder Heeze-Leende) heeft het Rijk nu ook een subsidiestroom RREW opengesteld bedoeld voor huurders. Die hebben we aangevraagd zodat we in het najaar ook boxen aan huurders kunnen uitdelen. 

Wilt u meer weten over energie besparen en andere duurzaamheidsmaatregelen? Kijk dan op www.heeze-leende.nl/duurzaamheid

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug