Luister
Live
6 april 2021 - 14:30
Deel dit artikel:

Genisten van Defensie helpen met renovatie wandelbruggen in Heeze

HEEZE - Deze week zijn er enkele militairen werkzaam in Heeze. Als onderdeel van oefening  'Still Pontenier' werkt een viertal genisten van de 105 brugcompagnie uit Hedel aan de renovatie van twee wandelbruggen over de Kleine Dommel in Heeze. De twee bruggen liggen op de wandelroute van het Rulselaarzenpad en waren nodig toe aan onderhoud.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Dinsdagmorgen begonnen de genisten met het weghalen van een van de twee bruggen. Deze was verzakt en moet de komende week weer recht liggen. De genisten gaan de twee brughoofden controleren en zo nodig verstevigen. Daarnaast krijgen beide bruggen een nieuw loopvlak en nieuwe leuningen. ''Na ruim vijftien jaar was het echt tijd om de bruggen te renoveren. Dat Defensie ons hierbij wil helpen is natuurlijk fantastisch. Staatsbosbeheer zorgt voor de materialen, de genisten zorgen voor de arbeid. Zo snijd het mes aan twee kanten,'' aldus boswachter Erik Schram van Staatsbosbeheer.

Ook voor sergeant der eerste Klasse Jan is het een niet alledaagse oefening. ''Normaal voeren we tijdens een oefening verschillende opdrachten uit die we na afloop weer afbreken. Nu kunnen we de uitgevoerde opdracht laten liggen en dragen we een extra steentje bij aan de maatschappij. Dat is ook voor ons mooi om te doen!'' Het Rulselaarzenpad is deze week niet te gebruiken door wandelaars. Vrijdag 9 april zijn de werkzaamheden afgerond en is de wandelroute weer geheel te lopen.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug