Luister
muziek
12 april 2021 - 13:45
Deel dit artikel:

Doseerlichten om sluipverkeer in dorpen tegen te gaan

LEENDE-STERKSEL - Al jaren hebben de aan de snelweg A2 liggende dorpen last van sluipverkeer door de alsmaar toenemende drukte op de snelweg tussen Eindhoven en Weert. Na jaren van ergernis in de dorpen wordt deze week gestart met de maatregelen om de overlast van sluipverkeer te gaan beperken.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Maandag 12 april is gestart met het plaatsen van doseerlichten op twee locaties in Maarheeze en op de Pastoor Thijssenlaan in Sterksel. Later dit jaar volgen ook nog doseerlichten op de Maarheezerweg Noord in Leende. De afgelopen weken zijn alle voorbereidingen getroffen om de doseerlichten te kunnen plaatsen en deze kunnen dan ook direct in gebruik genomen worden.

Eenrichtingsverkeer
Naast de doseerlichten zal op korte termijn ook een eenrichtingsverkeer worden ingesteld op wegen die naast de A2 liggen. Het gaat dan om de Klaterspeelweg, Ulkedonken, Fazantlaan en Horriken in Maarheeze maar ook op de Rijksweg in Budel. Dit eenrichtingsverkeer zal gelden voor alle verkeer uitgezonderd (brom)fietsers van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 9.00 uur.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug