Luister
Live
19 april 2021 - 15:00
Deel dit artikel:

Van de Plas Interieurs in Leende maakt plaats voor appartementenvilla

LEENDE – De interieurwinkel van Van de Plas aan de Kerkstraat 1 in Leende wordt herontwikkeld tot een luxe appartementenvilla met tuin. Eigenaren Ronald en Marcel van de Plas hebben een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar Symphony Estates uit Eindhoven. Deze verwacht de 6 appartementen eind van dit jaar in verkoop te kunnen brengen.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Planning en procedure
Nadat de Welstandscommissie al positief had geoordeeld over het voorlopig ontwerp, besloot de Gemeenteraad van de gemeente Heeze Leende medio april om medewerking te verlenen aan een zogenaamde ‘coördinatieregeling’, waarbij de bestemmingsplanprocedure gelijk loopt met de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Zo’n gecombineerde regeling heeft de gemeente nog niet eerder gedaan, maar heeft als voordeel dat de proceduretijd flink wordt verkort en dat is goed nieuws met het groeiend tekort aan nieuwe woningen. Wethouder Frank de Win: “Deze regeling heeft geen risico voor de gemeente. Ontwikkelaar Symphony Estates moet het bouwplan nu eerst tot in detail uitwerken, voordat de bestemmingsplanwijziging kan worden aangevraagd; dat doe je alleen als je heel veel vertrouwen hebt in je plan.”

Persoonlijk overleg met omwonenden
Olaf Schoofs, directeur van Symphony Estates: “We verwachten geen bezwaren, want we hebben de aflopen maanden al persoonlijk overleg gehad met alle omwonenden, waarbij we het plan hebben toegelicht en natuurlijk de vragen van omwonenden konden beantwoorden. Men is positief over het plan en waar nog vragen waren over privacy en dergelijke, zijn we oplossingen aan het bespreken. Dergelijke kleinschalige ontwikkelingen in een bestaande buurt vragen om zo’n persoonlijke aanpak, dat is ook onze ervaring bij soortgelijke projecten die we al eerder hebben ontwikkeld.”

“Trots op wat we neerzetten”
Ronald en Marcel van de Plas: “Onze ouders zijn in 1961 op deze locatie, midden in het centrum van Leende gestart met de interieur- en stofferingswinkel. Maar inmiddels werd het echt tijd voor een grote renovatie. We waren al even bezig met een verkenning van de mogelijkheden voor onze winkel. Verbouwen of verhuizen naar een ander pand, zelfs verhuizen naar een andere gemeente hebben we overwogen. Uiteindelijk bleek het voor ons de beste optie om deze locatie op termijn te verkopen. We beraden ons nog op de toekomstmogelijkheden voor ons bedrijf, maar voorlopig zijn we nog gewoon bezig voor onze klanten, net als anders. Het is niet alleen een familiebedrijf; we zijn zelfs op deze plek geboren. Je kunt je dus voorstellen dat we vanuit een soort ‘chauvinisme’, een grote betrokkenheid, iets goeds willen doen voor deze locatie. Trots mogen zijn op wat we neerzetten: die ambitie vinden wij helemaal terug bij Symphony Estates. Kleinschalige projecten, die een aanwinst voor de omgeving zijn.

Villa De Linde
Villa de Linde heeft de uitstraling van een voornaam herenhuis uit de vorige eeuw, dankzij de traditionele architectuur, rijke detaillering en hoogwaardige afwerking. De appartementen zijn ca. 150 m2 groot en beschikken over meerdere privé terrassen of balkons. Ook de omliggende tuin biedt veel mogelijkheden voor ontspanning en de garantie voor een mooi uitzicht. De auto’s van bewoners en/of bezoekers worden ondergronds geparkeerd en achter op eigen terrein. Met de naam Villa De Linde wordt verwezen naar de historische herkomst van de naam Leende. Een andere verwijzing is die naar de grote Lindeboom net naast de locatie aan de linkerzijde van het Kerkpad. Uiteraard wordt in het ontwerp van de tuin ook een royale Lindeboom opgenomen, waardoor de naam Villa De Linde ook echt op zijn plaats is.

Over Symphony Estates
Symphony Estates is een jong vastgoed ontwikkelbedrijf dat zich met kleinschalige woonprojecten richt op het hogere marktsegment. Aandacht voor detail en direct contact met de klant typeren de stijl en werkwijze. In het verleden ontwikkelden zij appartementenvilla’s en luxe gelijkvloerse woningen aan een besloten hoftuin, zowel nieuwbouw als herontwikkeling van cultureel erfgoed. Ook zijn ze actief als ontwikkelaar van intramuraal zorgvastgoed.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om op de hoogte te blijven via www.villadelinde.nl

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug