Luister
Live
4 mei 2021 - 09:30
Deel dit artikel:

Online bijeenkomst over milieueffecten potentiële zonne-en windparken in de regio

heeze-leende24 / Thijs Verleg

HEEZE-LEENDE - Laat u online informeren over het milieueffectrapport van de Metropool Regio Eindhoven op maandag 17 mei van 16:00-18:00.

De energietransitie gaat ons allemaal aan: inwoners, ondernemers en overheden. Daarom onderzoeken we samen waar en hoe we het best duurzame elektriciteit kunnen opwekken in Nederland. Metropool Regio Eindhoven (MRE) werkt aan een regionale energiestrategie (RES). Als onderdeel hiervan is er een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Hierin worden de milieugevolgen van de opwekking van elektriciteit met grootschalige zonne- en windparken op een objectieve manier in kaart gebracht. Op deze manier zorgt de regio dat het milieubelang een volwaardige rol speelt in de besluitvorming.

De MRE gaat tijdens de bijeenkomst graag in op uw vragen. Zij informeren u over de totstandkoming van het MER en leggen uit hoe u hierop kunt reageren. Het Milieu Effect Rapport ligt van 3 mei tot 14 juni ter inzage. U kunt deze inzien via https://www.brabant.nl/actueel/ter-inzages.

Aanmelden voor de bijeenkomst van 17 mei 16:00-18:00 kan via deze pagina.

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u terecht op de website van de Metropool Regio Eindhoven

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug