Luister
Live
3 mei 2021 - 07:00
Deel dit artikel:

Dodenherdenking Sterksel

STERKSEL - Vanwege het COVID 19 virus moest de herdenking op zondag 2 mei worden gehouden zonder publiek en zonder Muziekvereniging De Heerijkheid uit Sterksel. Daardoor konden het Wilhelmus en God save the Queen, het Volkslied van het Verenigd Koninkrijk, helaas niet worden gespeeld.

heeze-leende24 / Wim van Laarhoven

De eerste spreker, over de betekenis van vrijheid, was burgemeester Paul Verhoeven. Aansluitend werd een krans gelegd namens het gemeentebestuur. Vervolgens droeg Wim Stolp het gedicht ‘Roos’ voor. Wim is inwoner van Sterksel en hij heeft het gedicht zelf geschreven. Daarna werden witte rozen bij de graven gelegd en legde de burgemeester een roos bij het monument ter nagedachtenis aan Henk van Rossum.

Maarten Schriks hield een toespraak over 'Na 76 jaar'. Hij is aalmoezenier bij de Koninklijke Marechaussee en inwoner van Sterksel. Aan het einde van de bijeenkomst speelde Anouk Loeff, als vertegenwoordiger van de muziekvereniging, ‘Last post’. Op 4 mei herdenken we in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1961 herdenken we ook de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog.

Lees het gedicht van Wim Stolp en het verhaal van Maarten Schriks op www.sterksel.nu. Dinsdagavond 4 mei zal er om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen worden en hangen we de Nederlandse vlag halfstok. 

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug