Luister
Live
4 mei 2021 - 07:00
Deel dit artikel:

Binnenkort in Heeze-Leende: de duurzame waterstoftrucks van Mijnblink

heeze-leende24 / Thijs Verleg

HEEZE-LEENDE - Binnenkort zie je ze rijden, de vuilniswagens van Mijnblink op waterstof en wat zijn ze trots. Blink neemt samen met SUEZ Nederland deel aan een Europees project voor afvalinzameling met waterstofvoertuigen om kennis en ervaring op te doen met het rijden op waterstof.

De vuilniswagens zijn schoon, stil en ideaal voor stedelijk gebied, 100% elektrisch aangedreven en zonder schadelijke uitstoot. De trucks hebben een grote actieradius en zijn snel getankt. En tanken? Dat doen ze natuurlijk gewoon op de Automotive Campus in Helmond. Begin mei gaan ze de weg op in Heeze-Leende, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Nuenen, Laarbeek, Helmond en Someren. Het project in Helmond en omliggende gemeenten is onderdeel van een groter Europees project: REVIVE.

Fabrikant E-TRucks Europe ontwikkelde de innovatieve waterstofwagens. In totaal gaan er vijftien vuilniswagens op waterstof rijden in acht steden in Nederland, België, Italië en Duitsland. SUEZ heeft in samenwerking met Blink twee trucks aangeschaft die worden ingezet in het inzamelgebied van Blink.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug