Luister
muziek
6 mei 2021 - 06:45
Deel dit artikel:

Gemeente Heeze-Leende ondersteunt jongeren in coronatijd

HEEZE-LEENDE - Jongeren hebben het in deze coronatijd lastig. Om hen te ondersteunen is er vanuit de Rijksoverheid het programma Perspectief voor de Jeugd met MDT opgesteld. MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Het is een programma voor jongeren, in de leeftijd van 14 en 27 jaar, om zichzelf te ontwikkelen en zich tegelijkertijd in te zetten voor een ander.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Jongerenwerk in Heeze-Leende aan de slag met jongeren vanuit Maatschappelijke Diensttijd
Gemeente Heeze-Leende, in samenwerking met het jongerenwerk van Cordaad Welzijn, neemt in de periode 26 april tot 19 juli 2021, deel aan het programma Perspectief voor de Jeugd met MDT. Zo wil de gemeente jongeren extra kansen bieden om hun talenten in te zetten of te ontdekken. De gemeente heeft hiervoor een subsidieaanvraag gedaan en deze is voor een bedrag van € 20.000 toegekend.

Naast deelname aan dit programma heeft de gemeente samen met het jongerenwerk eerder al deelgenomen aan het programma Jeugd aan Zet in crisistijd. Op basis hiervan is de skatebaan aan de Spoorlaan in Heeze opgeknapt. Daarnaast wordt de komende periode, samen met veel jeugdigen en hun gezinnen in Leende, ook nog gewerkt aan het opknappen van de BMX-baan.

Wethouder Jan de Bruijn: “Dit zijn mooie initiatieven. We zien dat veel jongeren zich door de coronamaatregelen vervelen en zich soms zelfs eenzaam voelen. Daarom vinden we het belangrijk, in deze moeilijke tijd waarin veel stil ligt of heeft gelegen, om voor jongeren extra activiteiten te organiseren. Het is niet alleen leuk om samen iets te doen, je ontwikkelt ook vaardigheden die je kunnen helpen in de toekomst.”

In samenwerking met het jongerenwerk zijn, voor het invullen van het programma Perspectief voor de Jeugd met MDT, jongeren naar hun wensen en behoeften gevraagd. Hieruit zijn de volgende activiteiten naar voren gekomen die op korte termijn worden aangeboden:

· Master your Music: vormgeven eigen (muzikale) ontwikkeling. Opgedane kennis wordt gedeeld met het basisonderwijs.
· Step it Up: werken aan hun step skills door challenges op te zetten voor andere kinderen
· King for a Day: muzikale ondersteuning door een livestream te verzorgen voor andere jeugdigen.
· Podcast, Nieuwe woorden: podcast van jongeren over onderwerpen die hen aangaan.
· Huiskamer the Getaway: bovenverdieping van het jongerenwerk wordt omgetoverd tot een ‘Corona parent getaway’ die door jongeren gereserveerd kan worden.
· Kartbaan Sterksel. Jongeren zorgen, uiteraard coronaproof, voor een reserveringssysteem en een livestream zodat zijzelf, én de rest van het dorp, kunnen karten en iets hebben om naar uit te kijken

De uitvoering van bovengenoemde activiteiten ligt bij het jongerenwerk. Er zijn al veel jongeren die zich hebben opgegeven om bovengenoemde activiteiten te organiseren. Als jij hier ook een bijdrage aan wil leveren neem dan contact op met het jongerenwerk:

Jaap Henst JaapHenst@cordaadwelzijn.nl
Quintijn Maas QuintijnMaas@cordaadwelzijn.nl

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug