Luister
muziek
18 mei 2021 - 16:00
Deel dit artikel:

COLUMN | In mei….laten wij ons niet gek maken

STERKSEL - Of het nu door de Corona komt of niet, duidelijk is dat de consument, u dus, bereid is meer geld te investeren in de buitenruimte, in gewoon Nederlands; de tuin. Uit onze inventarisatie bij ontwerpaanvragen, komen tegenwoordig vrijwel altijd de volgende elementen naar voren: een zwembad, een poolhouse/veranda of buitenkeuken, een zonneterras, automatische beregening, sfeervolle tuinverlichting, veel bloemen, oog voor privacy, uiteraard het hele jaar door aantrekkelijk èn weinig onderhoud.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Dit zorgt voor veel werk bij hoveniers, zwembadbouwers en toeleverende bedrijven zoals planten- en boomkwekers maar ook leveranciers van bestrating en (tuin) hout. Schaarste dreigt te ontstaan waardoor de prijzen en wachttijden oplopen.

Laat u niet gek maken en blijf kiezen voor kwaliteit. Wij nemen nu, of zodra de kans zich voordoet afscheid van leveranciers en onderaannemers die nu (onredelijke) prijzen vragen als gevolg van de ontstane krapte.

Dat geldt ook voor u. Laat u niet opjagen met de mededeling dat het anders wel eens volgend jaar kan worden alvorens men tijd heeft om het werk in uw tuin uit te voeren …Wat is nu een jaar wachten op uw droomtuin? In deze ‘tussentijd’ is er met beperkte middelen best iets te maken om dat jaar aangenaam te overbruggen. Haast is nooit een goede raadgever geweest.

Schaarste van producten stimuleert aan de andere kant ook de creativiteit. Als veel gevraagde planten niet meer leverbaar zijn gaan we op zoek naar andere soorten die vaak een nog mooier eindresultaat geven. Als bijvoorbeeld hardhout moeilijk leverbaar is gaan we op zoek naar geschikte (beter verkrijgbare) alternatieven, zoals bijvoorbeeld bamboe. Gun ook uzelf de ruimte om flexibel te zijn…wie weet tot welke verrassende inzichten/oplossingen dit leidt.

Wij ondersteunen u graag bij deze zoektocht. Een langere voorbereidingstijd is voor ons niet ongewoon. Op dit moment hebben wij een aantal projecten in portefeuille die we al meer dan een jaar geleden zijn opgestart. Hiervoor zijn diverse redenen (bv. verkrijgen benodigde vergunningen, oplevering nieuwbouwwoning etc.). Het maakt ons niet ongeduldig. Wij nemen liever de tijd om samen met u tot een goed voorbereid plan te komen dan overhaast (vaak achteraf te constateren) verkeerde beslissingen te nemen.

Wij vergeten namelijk niet dat ook uw tuin een kostbaar bezit is.

Jan 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug