Luister
muziek
27 Mei 2021 16:00
Deel dit artikel:

Nieuwe bloembakken bij kerk in Sterksel

STERKSEL - Al vele jaren stonden er op het kerkplein aan de kant van de Heezerweg in Sterksel vier bloembakken. Ze behoorden inmiddels tot ‘beschermd Sterksels dorpsgezicht’. Althans volgens een aantal inwoners van Sterksel.

heeze-leende24
  / Oranjecomité Sterksel
Advertentie

Op de zaterdag voor Koningsdag werden deze bakken, samen met de drie bloembakken bij de vlaggenmast op het gazon voor de kerk, door leden van het Oranjecomité namens de gemeente voorzien van nieuwe bloemen. Dan zag het er tijdens de aubade op Koningsdag perfect uit.

Wim Stolp is de coördinator van deze activiteit en toen hij hoorde dat de gemeente de bakken ging verwijderen omdat ze versleten waren en er geen nieuwe zouden komen, werd hij daar niet vrolijk van. De gemeente kwam met de mededeling, dat er geen budget was voor nieuwe bloembakken. Inwoners van Sterksel en ook het Oranjecomité vonden dat er, hoe dan ook, nieuwe bakken moesten komen. Een aantal buren en andere inwoners waren al bereid om te doneren.

Een ideale oplossing was dat niet: zomaar de bakken verwijderen en niets doen om voor nieuwe te zorgen, het mocht niet gebeuren. Na diverse telefoongespreken en mailcontacten met de gemeente, deed Wim Stolp een voorstel: de gemeente betaalt het materiaal en ik maak de bakken. En zo geschiedde. Na werk in de nachtelijke uren werden op Pinksterzaterdag de nieuwe bakken geplaatst en van bloemen voorzien en is het beschermd dorpsgezicht weer compleet. Een mooi resultaat in meerdere opzichten.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug