Luister
Live
4 juni 2021 - 09:30
Deel dit artikel:

Leerlingen groepen 7 doen praktijkexamen verkeer

LEENDE - Donderdag 3 juni was het voor zestig leerlingen van de basisscholen St. Jan, De Triangel, De Talententoren en De Berkenschutse tijd voor het praktijkexamen verkeer. Nadat zij eerder al het theoretische gedeelte maakten, moest de opgedane verkeerskennis nu in de praktijk gebracht worden. Vertrekpunt was net als andere jaren de brandweerkazerne in Leende.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Na een kleine keuring van de fietsen door vrijwilligers van VVN afdeling Heeze-Leende werden er OK stickers geplakt en konden de leerlingen een voor een achter elkaar vertrekken met een minuut tussenruimte. Onderweg waren een aantal posten bemand door vrijwilligers die keken of de kinderen stopten waar dat moest, de hand uitstaken en goed overzicht hadden in het verkeer.

De uitgezette route door het centrum van Leende werd gefietst door de pijlen te volgen. Een voor een kwamen de kinderen weer terug bij de brandweerkazerne in Leende. De leerlingen van de basisscholen uit Heeze zijn volgende week aan de beurt voor het praktijkexamen verkeer. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug