Luister
Live
16 juni 2021 - 13:00
Deel dit artikel:

Het Momentum valt in de Nationale Vrijwilligersprijzen

HEEZE-LEENDE - Het Momentum valt in de Nationale Vrijwilligersprijzen! Op donderdag 10 juni werden de Nationale Vrijwilligersprijzen uitgereikt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan lokale en landelijke organisaties en aan individuele vrijwilligers. Het Momentum viel zowel in de prijzen als lokale organisatie en met de nominatie van een van haar vrijwilligers!

Winnaar Burgemeester van Den Haag de heer Jan van Zanen maakte namens het ministerie live en online bekend dat Stichting Het Momentum een van de 12 winnaars is uit een totaal van 139 inzendingen van lokale vrijwilligersorganisaties! Nieuwe gezichten Het thema ‘Nieuwe gezichten’ wordt volgens de jury door Het Momentum dusdanig goed uitgewerkt in de werving, opleiding en begeleiding van vrijwilligers, dat deze stichting hiermee behoort tot de top van Nederlandse lokale vrijwilligersorganisaties! Het Momentum wint naast alle aandacht ook een professionele videoproductie ter waarde van 3.000 Euro, beschikbaar gesteld door het ministerie.

Passieprijs Naast de verkiezing van de Nationale Vrijwilligersprijzen voor organisaties was er uiteraard oog voor de prestaties van de vrijwilligers zelf! Het Momentum mocht ook iemand nomineren en koos voor vrijwilligster Monique Peters, vanwege haar bijzondere verhaal. Door een medische misser leeft Monique al jaren met progressieve beperkingen maar desondanks is zij altijd stralend, vrolijk en present voor haar maatje. Ook tijdens de lockdown hield zij contact met cadeautjes, kaartjes en zelfgemaakte vlogs.

Monique wint naast de eer ook een leuk bedrag van 250 Euro, beschikbaar gesteld door de Vriendenloterij. Dit bedrag is een kleine aanvulling op de recente crowdfunding actie, die het voor haar mogelijk maakt om een hersteloperatie te ondergaan in Amerika. Vrijwilligers Het Momentum kan altijd vrijwilligers gebruiken. Voor wekelijks een uurtje aandacht op maat of voor hulp bij een groepsactiviteit. Op www.hetmomentum.nl is alle info te vinden. Het Momentum is actief binnen Ananz Nicasius. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug