Luister
Live
17 juni 2021 - 10:00
Deel dit artikel:

Lancering Het HypnoseHuys: Thuiskomen bij jezelf

HEEZE - Het HypnoseHuys is het bedrijf dat de ondernemers Nelleke Keet en Machiel Keet lanceren op 17 juni in Heeze. “Hypnose is bij het grote publiek bekend van de showhypnose, citroen eten alsof het perzik is, maar dat heeft niets te maken met hypnose om anderen te helpen om issues op te lossen”. Als je onder hypnose bent, dan blijf je ten alle tijden de baas, jij bepaald wat je toelaat en wat niet. Keet: Je wil iets aan jezelf veranderen of een beeld uit het verleden positief veranderen, dan kunnen wij je daar uitstekend bij helpen.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Traumaverwerking en afvallen
Nelleke Keet: “Er zijn zoveel mensen die met een trauma uit het verleden zitten of enorme moeite hebben om af te vallen, ik kan ze daar in een paar sessies vanaf helpen”. Zo heb ik onlangs Karin onder hypnose gebracht. Zij had trauma’s uit haar jeugd over gehouden, en wel dusdanig dat zij geen contact meer had met haar familie. Door de jaren heen kreeg zij meer en meer moeite met datgene dat er vroeger allemaal thuis gebeurt was. Nelleke: “Ik vind het dan zo geweldig dat ik haar in vier sessies van dit trauma af kan helpen.” Een andere toepassing van hypnose waar ik warm voor loop is hulp bij afvallen. Dit kan tot en met het plaatsen van een virtuele maagband.

Belemmeringen op geld
Machiel Keet beslaat een ander deel van het hypnose vlak. “Men praat liever over seks dan over geld”. Die psychologische kant boeit mij enorm”. De stelling – Je eigenwaarde staat direct in relatie tot je netto, financiële waarde – gaat in veel gevallen op. Zodra je een lage eigenwaarde hebt, of een blokkade richting succes dan kun je werken zo hard als je wil, maar red je het uiteindelijk niet. Dit is vergelijkbaar met belemmerende overtuigingen op geld, als je het jezelf onbewust niet gunt of waard vindt, dan is de kans klein dat je het ook zal krijgen. “Iedereen heeft ergens wel uitstelgedrag op zitten. Dit is in enkele sessies te verhelpen”.

Kennismaking
Het is zeer bijzonder dat een echtpaar samen en hypnosepraktijk start. Omdat veel mensen nog niet bekend zijn met het fenomeen hypnose, is het mogelijk om heel laagdrempelig een kennismakingssessie met één van de twee hypnotherapeuten in te plannen. Om een sessie in te plannen ga je naar www.hethypnosehuys.nl Een sessie duurt tussen de dertig en vijfenveertig minuten. Op de website staat ook een video waarin uitgelegd wordt wat hypnose inhoudt. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug