Luister
Live
16 juni 2021 - 18:00
Deel dit artikel:

Rabo Clubsupport helpt verenigingen en stichtingen sterker worden, juist nu!

HEEZE-LEENDE - Het verenigingslandschap is aan het veranderen en door het coronavirus gaan veranderingen alleen nog maar sneller. Veranderingen in hoe we werken, reizen maar ook hoe we onze vrije tijd besteden. Deze veranderingen zorgen ervoor dat zaken anders gaan, anders moeten.

Erik Jansen, coöperatief directeur bij Rabobank: ‘Onze missie is ‘growing a better world together’, een flinke belofte die we doen. Maar als we dit klein maken begint dat bij je in de buurt. Bij de club om de hoek. De lokale verenigingen en stichtingen zijn en blijven ook naar de toekomst belangrijk voor onze samenleving en de verbinding daarvan. In je eigen club leer je namelijk op alle leeftijden, maar vooral als je jong bent, om te gaan met tegenslag en succes. Je leert er omgaan met anderen, maakt er vriendschappen en hier bouw je een netwerk op. Al deze elementen vormen ons in onze ontwikkeling als mens.

Daarom richten we ons met het programma Rabo ClubSupport op het structureel sterker, ondernemender en inclusiever maken van lokale clubs. Hierbij brengen we focus aan op het verbinden en samenbrengen van clubs. Zodat we door deze verbinding en het delen van onze kennis
met elkaar, clubs figuurlijk rijker én toekomstbestendiger maken. Rabo ClubSupport ondersteunt met kennis en met financiële middelen. Voor de financiële ondersteuning zetten we onze jaarlijkse ClubSupport-campagne in. Onze leden brengen dan stemmen uit op hun favoriete clubs. Het aantal ontvangen stemmen bepaalt de hoogte van de financiële bijdrage voor de deelnemende clubs. Op deze manier ontvingen afgelopen jaar zo’n 4000 clubs een financiële bijdrage doordat er ruim 66.000 stemmen waren uitgebracht.

In september van dit jaar start de campagne weer en gaan we in de regio 1,5 miljoen euro verdelen. Daarnaast kent Rabo ClubSupport het onderdeel verenigingsondersteuning. Hierbij ondersteunen we clubs met kennis en netwerk. Zo organiseren we op diverse onderwerpen kennisbijeenkomsten waarbij clubs van Beek en Donk tot aan Reusel en alles daartussenin samenkomen. Maar ook intensieve 1 op 1 begeleiding is hierbij mogelijk. Onze wens als Rabobanken in Oost-Brabant is dat clubs nog meer kijken naar de sociale, maatschappelijke rol die ze in hun omgeving kunnen vervullen. Denk aan een sportclub die kijkt wat ze voor de vitaliteit van senioren kunnen betekenen in hun wijk. Of voor kinderen die door verschillende omstandigheden nu nog niet sporten. We zien dat veel clubs toegankelijk en laagdrempelig zijn. Hierdoor kunnen ze in veel gevallen meer maatschappelijke impact hebben in de lokale omgeving dan ze nu doen. Aan deze transitie willen wij met Rabo ClubSupport heel graag een bijdrage leveren en samen met clubs, vanuit onze coöperatieve achtergrond, de eerste stappen zetten.’

Ben jij een club met maatschappelijke ambities? Kijk op rabo.nl/oostbrabant/rcs.  

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug