Luister
Live
17 juni 2021 - 07:00
Deel dit artikel:

St. Vrienden Wagenbouwers trakteren en presenteren nieuwe plannen

HEEZE – Voor het tweede jaar op rij gaat de Brabantsedag niet door vanwege het welbekende virus dat ons al anderhalf jaar in de greep heeft. In 2020 organiseerde Stichting Vrienden Wagenbouwers een ludiek alternatief, de LEGO Parade.

heeze-leende24 / Thijs Verleg • Beeld - HBL Fotografie

Zestien prachtige creaties werden door een deskundige jury beoordeeld en uiteindelijk wist Vriendenkring De Rijten te winnen. De creaties waren te zien en te beoordelen tijdens een LEGLOW wandeling die De Lambrekvrienden de publieksprijs opleverde.

Cadeau voor de wagenbouwers
Toch zijn alle wagenbouwers winnaars want een parade maak je samen. Woensdagavond ontvingen alle groepen een mooi cadeau namens Stichting Vrienden Wagenbouwers. Zij ontvingen allemaal een gloednieuwe Makita machine met een accu. Later dit jaar zal er ook nog een heuse LEGO-tegellegging plaatsvinden door de winnende groep, Vriendenkring De Rijten.

Plannen voor komend jaar
Twee jaar geen Brabantsedag betekent niet dat Stichting Vrienden Wagenbouwers stilzit. Achter de schermen zijn nieuwe ideeën bedacht voor het komende jaar om de wagenbouwers te ondersteunen.

Twee jaar geen Brabantsedag heeft op iedere groep een grote impact, ook financieel. Stichting Vrienden Wagenbouwers maakte woensdagavond bekend dat er een aantal plannen klaar liggen om geld in te zamelen voor de zestien groepen. Voor 2021 zouden mogelijk de Spijkerspelen nog door kunnen gaan later dit jaar en zullen alle groepen in het thema ‘Met Verve’ een schilderij gaan maken met unieke lijst. Deze schilderijen zullen tentoongesteld en verkocht gaan worden. Van 1 juli tot en met 30 september houden de Vrienden Wagenbouwers een statiegeldactie bij de COOP Supermarkt in Heeze en ook bij Albert Heijn Boonaerts in Heeze is de maand september gereserveerd voor de wagenbouwers betreffende het statiegeld. Daarnaast zal er bijna een jaar lang een crowdfundactie gehouden worden waar iedereen geld aan kan doneren voor de wagenbouwers van de Brabantsedag. Zodra deze online staat zal dit bekend gemaakt worden op de website en facebookpagina van Stichting Vrienden Wagenbouwers en via mediapartner Heeze-Leende24.

Voor 2022 gaan de Vrienden Wagenbouwers groter uitpakken. ‘’Er komt een mooie loterij met veel prijzen en betaalbare loten. Uiteraard gaan de Spijkerspelen door en wel op zondag 12 juni 2022. De avond daarvoor, zaterdag 11 juni 2022, is er in ’t Perron een grandioze goederen en dienstenveiling met prachtige kavels waar we al volop mee bezig zijn’’, aldus de Stichting Vrienden Wagenbouwers.

Hiermee willen de Vrienden Wagenbouwers net als in 2016 een mooi geldbedrag ophalen om de wagenbouwers van de Brabantsedag extra te ondersteunen. Wil je meer weten over Stichting Vrienden Wagenbouwers, neem dan een kijkje op hun website en volg ze op facebook.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug