Luister
Live
17 juni 2021 - 18:30
Deel dit artikel:

Another Now brengt debuutalbum uit

HEEZE - Het gaat hard met de Eindhovense metalband Another Now, wat met ingang van vandaag (17 juni 2021) zijn eerste album – OMNI – lanceert. Eerder stonden zij onder andere op de mainstage van Jera on Air, speelde het voorprogramma van Ice Nine Kills in de Melkweg, namen deel aan de Popronde en werden gedraaid op radio 3FM. De Heezerse bandleden en tevens broers Guyon (23) en Miquell (25) Kleuters vertellen in geur en kleur over hun passie en voorliefde voor het muziekgenre en nemen ons mee in het verhaal achter de band.

heeze-leende24 / Lennard Vader

Naast Guyon als drummer en Miquell als gitarist, bestaat de huidige groep van vijf mannen uit een bassist, zanger en nog een gitarist. In 2019 kwam de band met zijn eerste werk naar buiten: de singles Lotus en Echoes werden toen uitgebracht. In de tussentijd kunnen we er zeker dertien nummers bij optellen, die allen tienduizenden (of zelfs honderdduizenden) keren werden beluisterd op Spotify, Apple Music en YouTube. Alles wat Another Now tot nog toe heeft uitgebracht is terug te vinden op de Spotifypagina, waaronder ook Cascade; een van de singles van het nieuwe album OMNI. De videoclip is te zien via deze link.

De Heezenaren vertellen hoe trots en verheugd ze zijn dat OMNI gelanceerd wordt, maar dat er ook een hoop werk aan vooraf is gegaan. De bandleden van Another Now hebben namelijk niet stilgezeten in de coronatijd, naast het spelen van livestreams is er hard gewerkt om het album te optimaliseren, in totaal zo’n anderhalf jaar. Daar komt veel bij kijken, vertellen ze. Naast het schrijven van de tekst en de muziek wordt de muziek ook opgenomen, gemixt en gemasterd en worden er vaak videoclips bij gemaakt, iets wat veel tijd op zich neemt. Ook het ‘kill your darlings’ principe doet zijn intrede in zo’n proces. “Je moet uiteindelijk een paar creaties kunnen schrappen, waar ook wel een stukje zelfkritiek mee gemoeid gaat”. Dan houdt de band ook nog eens een bepaald thema aan – in het album OMNI is dat mentale gezondheid – en leven ze hun eigen stijl na: “Verfrissend en modern, met catchy refreinen en harde coupletten.’’

Dat alles uit liefde voor het vak en genre, iets wat diepgeworteld zit in de muziekharten van de broers: “Het is een groot deel van ons leven. Naast dat we er – bij wijze van – 24/7 mee bezig zijn, proberen we als band drie keer per week samen te komen in de studio in ons ouderlijk huis. Onze ouders supporten ons al sinds we begonnen zijn met muziek, en vinden het altijd maar goed dat er meerdere keren per week een paar gasten flink wat herrie komen maken in hun huis. Dat is niet niks en daar zijn we erg dankbaar voor”. Wat de broers het meeste missen tijdens de pandemie is overduidelijk het spelen van shows: “Het spelen van shows is uiteindelijk waar je het allemaal voor doet en de meeste energie en motivatie uit haalt. Het zou heel mooi zijn als we binnenkort weer groen licht krijgen en ons nieuwe album ook voor live publiek kunnen presenteren”. Van een groot bereik is ook al aardig te spreken, zo zou de muziek van Another Now onder andere aanslaan in Azië en Amerika. “Het is een best wel een muziekgenre voor een specifiek publiek en je hoort er dan ook niet altijd van, maar ook om die reden bevelen wij iedereen aan een kijkje te nemen. Maak gerust kennis met onze muziek!”

OMNI is nu te beluisteren op Spotify en alle anders streaming platforms.

Meer zien/volgen van Another Now? Klik hier! https://linktr.ee/anothernow/

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug