Luister
muziek
1 juli 2021 - 07:00
Deel dit artikel:

Leerlingen laten ouderen stralen

LEENDE - Olivia van Balen en Puck van Dijk, beide leerlingen in leerjaar 3 op het Were Di 3 in Valkenswaard, hebben woensdag een mooie dienst verleend. Om te bewijzen dat ze examen-klaar zijn organiseerden ze voor een schoolproject een middag waarin zij de ouderen in het zonnetje zetten, in samenwerking met zorgcoöperatie Graaggedaan. Deze vond tussen 12:00 en 16:00 plaats in de pastorie in Leende, versierd en wel.

heeze-leende24
  / Lennard Vader
  • Beeld - Lennard Vader
Advertentie

“Wij hebben al een keer een project gedaan samen met Graaggedaan, wat we heel leuk vonden! Daarom waren we terug in De Huiskamer en hebben we gezorgd dat een aantal vaste bezoekers een volledig verzorgde middag kregen. Dit omdat corona een moeilijke en soms eenzame tijd voor hen is (geweest)”, vertellen de vriendinnen.

Bij binnenkomst rond 14:00 uur verraadde veel gelach op de stralende gezichten van de ouderen de fijne sfeer die in de pastorie hing: met net gelakte nagels, een volle maag en een bingo op komst werden de bezoekers flink in de watten gelegd. De ouderen genoten volop: “Dit is heel fijn en gezellig, we hebben elkaar al zo lang niet gezien”, vertelden ze. “En wat een super leuk initiatief!”

Dat het concept zo goed heeft uitgepakt is te danken aan de toewijding van Olivia en Puck: “Onze plannen waren groot, voor ons was niks te gek of te veel. En we hebben het zelfs voor elkaar gekregen om deze dag te laten sponsoren door acht ondernemers uit Leende. Zonder deze bedrijven hadden we deze dag nooit zo kunnen voorstellen!”

Bij deze willen de twee bedenkers van de middag de volgende personen/bedrijven bedanken: “De Plus voor de super lekkere lunch, Cucina Basta voor de heerlijke soep, Bakkerij Van weert voor het lekkere gebak voor bij de koffie, Slagerij Van Alphen voor de lekkere hapjes voor bij de bingo, de Apotheek voor de handcrème, de Kruidvat voor de nagellak en Buvoo voor de kadootjes bij de bingo. Ook willen we Pastoor van Meijl bedanken voor de gastvrijheid en het gebruik van de pastorie. Klasgenoten Bodi, Jesper en Menno, jullie bedankt voor de leuke bingo en karaoke, en Britt en Isis voor de hulp bij het lakken van de nagels. Niet te vergeten ook Therese en Dinie voor de begeleiding vanuit Graaggedaan. En WereDi3 natuurlijk, voor de super leuke opdracht en de hulp bij het regelen!” 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug