Luister
Live
21 juli 2021 - 06:30
Deel dit artikel:

Vaarverbod deel van rivier de Dommel opgeheven

HEEZE-LEENDE - Het vaarverbod dat vanaf 15 juli 2021 gold voor vrijwel de hele Dommel is deels opgeheven. Recreatievaart is nog niet mogelijk tussen de Neul in Sint Oedenrode tot voorbij de Molendijk in Liempde (Kasterense watermolen). Hier is het niet veilig om te varen.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Traject vaarverbod
Het vaarverbod geldt voor de Dommel nog tussen de Neul in Sint Oedenrode tot voorbij de Molendijk in Liempde (Kasterense watermolen). Omdat het water nog te hoog staat om onder de Bobbenagelsebrug door te varen, is het nog niet mogelijk om hier te varen. Als het weer veilig is om te varen, trekt het waterschap ook daar het verbod in. Meer informatie over waar u mag varen, roeien en kanoën in het Dommelgebied staat op http://www.dommel.nl/varen.

Situatie Dommelgebied
Waterschap De Dommel houdt de situatie in het gebied zorgvuldig in de gaten. Alle kritische locaties zijn onder controle en er zijn geen nieuwe knelpunten. De waterstanden worden nauwlettend in de gaten gehouden. Deze zijn minder hoog dan verwacht. Waterberging rondom Vught en Den Bosch hoeft het waterschap niet in te zetten.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug