Luister
muziek
23 juli 2021 - 13:00
Deel dit artikel:

Achttien woningen in voormalig schoolgebouw Leende

LEENDE -Nu basisschool De Triangel verhuisd is naar het nieuwe multifunctioneel centrum in Leende, worden de achttien zogeheten schoolwoningen aan de Breedvennen verkocht. De eigenaar, VOF Centrumplan Leende, heeft er weer afzonderlijke woningen van gemaakt. Vijf driekappers, met in totaal vijftien eengezinswoningen, en drie levensbestendige woningen die daardoor ook geschikt zijn voor senioren.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Vanaf 2009 bood het complex aan de Breedvennen onderdak aan basisschool De Triangel. De schoolwoningen zijn destijds door VOF Centrumplan Leende, een samenwerkingsverband tussen de woningcorporaties Wooninc, Wonen Limburg en woCom, gebouwd. Als tijdelijk onderkomen voor de basisschool. Doordat nieuwbouw in het centrum van Leende lange tijd niet van de grond kwam, duurde het verblijf van De Triangel op de Breedvennen uiteindelijk twaalf jaar. Nu de schoolkinderen hun nieuwe plek gevonden hebben, krijgen de schoolwoningen weer een woonbestemming.

Wonen voor iedereen
Door de verkoop, via de lokale makelaar Makelaardij OLAV Veldhuizen, komen er achttien woningen bij in Leende. Voor starters, gezinnen én senioren. Om woningzoekenden een eerlijke kans te geven, worden ze via het transparante, digitale biedsysteem NVM Online Bieden aangeboden. Vanaf zaterdag 24 juli staan de schoolwoningen op Funda en op NVMonlinebieden.nl. Op zaterdag 31 juli kunnen geïnteresseerden de woningen bekijken. Vanwege de huidige coronamaatregelen kan dit enkel op afspraak, na inschrijving bij de makelaar.

Omwonenden van de schoolwoningen zijn al eerder geïnformeerd over de plannen van de corporaties.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug