Luister
muziek
21 september 2021 - 14:30
Deel dit artikel:

Boschlaan is opgeknapt

HEEZE - Mooi opgeknapt.
We hebben er even op moeten wachten maar er ligt op dit moment een schitterende nieuwe Boschlaan. Ik nodig iedereen bij deze uit om er lekker te komen fietsen of wandelen. Er ligt een achttal drempels in maar die zijn heel recreantvriendelijk. Ze moeten er vooral de snelheid uit halen bij de auto’s die er nog gebruik van moeten maken. Dat zijn dan vooral de bewoners en verder bestemmingsverkeer als pakketdiensten, boeren, Brabants Landschap, post en krantenbezorgers.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Parkeerplaats weg.
Het gaat zeker even wennen zijn voor de vaste bezoekers van de parkeerplaats aan het eind van de Boschlaan maar het is de bedoeling dat deze parkeerplaats binnenkort wordt opgedoekt. Zowel Kasteel Heeze, de gemeente Heeze-Leende als Brabants Landschap vindt het zonde dat er eerst een kilometer door een schitterend gebied wordt gereden met de auto om pas dan de wandeling of fietstocht te starten. Er komt parkeergelegenheid bij de nieuwe Albert Heijn en op dit moment is er ook voldoende parkeergelegenheid in het dorp rondom de Zwaan en Loef. Wat is er mooier dan een lekkere wandeling vandaaruit te starten en nadien een bakje koffie (met appeltaart) te ‘doen’ bij deze horeca?

Wanneer de Boschlaan verkeersluw wordt gemaakt wandelt en fietst het ook plezieriger voor de recreant; je hoeft niet telkens meer de berm in voor een auto. Bijkomend voordeel is ook dat de weg minder snel slijt en dus langer mee kan.

Voordeel voor natuur.
Een bijkomend voordeel is dat verder naar achter in de bossen, waar minder mensen zullen gaan komen, het rustiger wordt en er een beetje meer ruimte komt voor de natuur die in deze corona-tijd door toegenomen bezoek stevig is teruggedrongen.

Iedereen blijft van harte welkom in de Herbertusbossen, wandel zo ver als je wilt, maar laat de auto in de dorpsrand achter. Je komt er dan ook achter hoe mooi het landschap is rondom het kasteel.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug