Luister
muziek
23 september 2021 - 19:30
Deel dit artikel:

De Mus in Heeze gesloopt. Komst AH duurt nog jaren

HEEZE - Deze week is het karakteristieke pandje aan de Kapelstraat genaamd De Mus gesloopt. Het diende de laatste jaren als huis van Sinterklaas en als verkoop locatie van tweedehands spullen. Nu heeft het pandje na ruim 100 jaar plaats gemaakt voor de komst van de nieuwe Albert Heijn.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Andere media meldden deze week dat de nieuwbouw van de Albert Heijn gereed zal zijn in april 2023 echter is die datum verre van haalbaar. Onze redactie sprak met Louis Manche, eigenaar van 040FIT.

"De communicatie met de initiatiefnemers voor de verhuizing is altijd stroef geweest en vaak moest ik in de media lezen wat de stand van zaken was. Ook deze week moest ik uit de krant vernemen dat in april 2023 de nieuwe Albert Heijn opengaat. Bizar! Wij hebben een huurcontract tot maart 2025 en dat dienen wij gewoon uit. Tot die tijd komt er in ieder geval geen Albert Heijn op deze plek. Wij hebben ruim 1000 leden, die kunnen we toch niet in de kou laten staan? We hebben al verschillende andere locaties in Heeze bekeken maar niets voldeed. We gaan toch niet achteraan op een industrieterrein zitten?"

040FIT is niet voornemens eerder te vertrekken dan maart 2025 en houd zich aan het huurcontract. Pas na het vertrek van 040FIT zal er begonnen kunnen worden met sloop en nieuwbouw waardoor de opening van de nieuwe supermarkt op de locatie Schilders vermoedelijk pas eind 2026 of begin 2027 zal zijn.

Joris Boonaerts van Albert Heijn Boonaerts laat weten: "In de krant staat dat we klaar zijn in 2023 maar dan gaan we pas starten met de bouw. Voor 040FIT is nog geen oplossing dat ik weet."

De gemeente Heeze-Leende laat in een schriftelijke reactie weten: "Het is idd zo dat het bestemmingsplan onder de rechter (in dit geval de Raad van State) ligt maar dat zegt helemaal niets over het al dan niet doorgaan van de verplaatsing. Afgelopen weken hebben wij schriftelijk verweer ingediend bij de raad van State. Er zijn twee partijen die beroep hebben ingesteld. Met één van de partijen zijn wij nog steeds in gesprek en voor de rest moeten we (helaas) de behandeling afwachten."

Nu de laatste puinresten van het Sinterklaashuis worden opgeruimd is 040FIT nog beter zichtbaar. Binnenkort wordt ook begonnen met de sloop van de oude bakkerij. Het fitnesscentrum blijft goed toegankelijk voor de bezoekers. "De gemeente geeft aan dat ze met één partij nog in gesprek zijn, dit is niet 040FIT. Welke partij dat wel is, is onbekend. Tevens betreuren wij de gebrekkige communicatie van de gemeente richting de betrokken ondernemers. Onze leden zijn en blijven van harte welkom", aldus Manche. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug