Luister
Live
12 oktober 2021 - 11:00
Deel dit artikel:

Thema-avond duurzaamheid goed bezocht

HEEZE-LEENDE - Er waren op 7 oktober veel geïnteresseerden afgekomen op de thema-avond duurzaamheid in ’t Perron in Heeze. VVD Heeze-Leende had de avond georganiseerd en had voormalig statenlid Alex Panhuizen gevraagd om het publiek mee te nemen in de uitdagingen die er liggen op het gebied van duurzame opwek van energie.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Dat deed hij op bevlogen wijze. Panhuizen is al jaren betrokken bij de duurzaamheidsontwikkelingen, zowel landelijk als in de provincie. Hij kon dan ook goed ingaan op de vragen en opmerkingen vanuit het publiek. Het publiek bestond uit een mooie mix van inwoners, agrariërs, mensen vanuit energiecorporaties en geïnteresseerden vanuit andere politieke partijen.

Uit het verhaal van Panhuizen werd duidelijk dat we nu vol aan de bak moeten met wind- en zonne-energie om de doelstellingen vanuit het Rijk voor 2030 te kunnen realiseren. Tegelijkertijd moeten we in Brabant ook al voorbij 2030 kijken. Panhuizen zette het scherp neer: “we hebben de keuze tussen een kerncentrale bouwen of de doelstellingen niet halen”.

In de zaal was het besef vol aanwezig dat er de komende jaren grote stappen gezet moeten worden. Door inwoners, door bedrijven en door de overheden. Over welke stappen dat daadwerkelijk moeten zijn en waar bijvoorbeeld windmolens moeten komen, waren de beelden minder eenduidig.

Op 4 november 2021 om 19.30 uur organiseert de VVD Heeze-Leende een volgende thema-avond. Dan is ‘wonen’ het onderwerp. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.15 uur van harte welkom in de Schammert in de Leende.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug