Luister
Live
12 oktober 2021 - 07:00
Deel dit artikel:

Groot AugDictee met Anna Woltz

Ook dit jaar organiseert het Augustinianum voor leerlingen van groep 8 het Groot AugDictee. De voorronde vindt plaats tijdens de kinderboekenweek en elk jaar wordt een speciale schrijver gevraagd zowel het voorrondedictee als het finaledictee te schrijven en voor te komen lezen.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Dit jaar hebben wij Anna Woltz bereid gevonden beide dictees te schrijven. Anna is de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk 2019 'Haaientanden' en is ook bekend door o.a. 'Mijn bijzonder rare week met Tess', 'Honderd uur nacht', 'Gips' en 'Alaska'. Haar boeken zijn bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury, de Nienke van Hichtum-prijs, een Gouden Griffel en een Zilveren Griffel. In december 2018 is er een serie gebaseerd op 'Gips' op televisie geweest.

Het is inmiddels traditie dat onder de deelnemers wordt geloot welke school de schrijver van het dictee tijdens de voorronde op school mag verwelkomen. Dit jaar is basisschool De Wilakkers als gelukkige winnaar uit de bus gekomen. Anna zal hier op woensdag 13 oktober het door haar geschreven voorrondedictee gaan voorlezen.Aan deze editie van het dictee doen ruim 30 groepen 8 mee. De winnaars van de voorronde mogen meedoen aan de finale op woensdag 24 november, welke plaatsvindt op het Augustinianum.Het thema van het Groot AugDictee sluit aan op dat van de Kinderboekenweek 2021: ‘Worden wat je wil’.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug