Luister
muziek
16 oktober 2021 - 16:00
Deel dit artikel:

Zaterdag 6 november Natuurwerkdag Leenderbos

LEENDE - Op zaterdag 6 november wordt in het Leenderbos vlakbij de Achelse Kluis aan de hoek Petrus van Eijnattenlaan met de Sint Benedictuslaan in Leende van 10.00 tot 14:00 uur de Natuurwerkdag georganiseerd. Dit jaar gaan we jonge berken en vooral dennetjes zagen om het open landschap van de Groote heide te behouden.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Leenderbos
Het Leenderbos en de Groote Heide zijn eeuwenoude cultuurlandschappen. Het gebied ligt op een zandrug tussen Valkenswaard, Leende en het Belgische Achel. De beekdalen van de Tongelreep en de Strijper Aa begrenzen het gebied. De bossen worden steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijker voor allerlei plant- en diersoorten.

Aanmelden via de website
Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar zijn -onder begeleiding- welkom om aan de slag te gaan. Kun je niet de hele dag? Een paar uur helpen is al zinvol. Deelnemers (jong en oud) wordt aangeraden stevige schoenen of laarzen en werkkleding mee te nemen. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Om circa 12:30 wordt voor een gratis lunch met koffie en thee gezorgd op de locatie. Aanmelden is nodig en kan via www.natuurwerkdag.nl locatie ‘Leenderbos’. Deelname is gratis. Parkeren is mogelijk aan de Petrus van Eijnattenlaan te Leende vlakbij de Achelse Kluis.

Staatsbosbeheer, de beheerder van het Leenderbos, werkt tijdens de Natuurwerkdag nauw samen met de Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind uit Heeze-Leende.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug