Luister
muziek
16 oktober 2021 - 07:00
Deel dit artikel:

Anna Nicasius in Heeze zoekt vrijwilligers

HEEZE - Het Anna is al 90 jaar verbonden met onze regio. En met het Anna bedoelen we niet alleen het Anna Ziekenhuis in Geldrop. Ook woonzorgcentrum Nicasius in Heeze is onderdeel van de Anna Zorggroep. Sinds 8 oktober dragen alle onderdelen van de Zorggroep dezelfde naam: Anna Ziekenhuis, Anna Ouderenzorg (voorheen Ananz) en sportmedisch centrum Anna Topsupport in Eindhoven. Samen zijn alle Anna’s 1 zorgfamilie die elkaar versterkt.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Anna Nicasius
In Heeze is Nicasius een begrip. Het ligt in het centrum met op loopafstand ontmoetingscentrum ‘t Perron voor alle bewoners uit Heeze. Er zijn 2 afdeling: een verzorgingshuisafdeling waar 22 mensen wonen die door hun lichamelijke problemen niet meer thuis kunnen wonen. Daarnaast is er een afdeling waar 50 mensen wonen met dementie. Deze afdeling bestaat uit 4 kleinschalige woongroepen met ieder een woonkamer en aansluiting op de afgesloten binnentuin. Cliënten vanuit de wijk met beginnende dementie kunnen deelnemen aan de dagbesteding.

Vrijwilligers gezocht
Een fijne dag. Dat is voor iedereen belangrijk, maar vooral voor de bewoners van Nicasius. Daarom organiseren activiteitenbegeleiders allerlei verschillende activiteiten. Zij kunnen dit echter niet alleen en zoeken vrijwilligers die hen hierin kunnen ondersteunen. Heeft u tijd en zin om te komen helpen?

We zoeken vrijwilligers die iedere week een paar uurtjes kunnen komen helpen bij:
- Klassieke muziek
- Geheugenfitness (dinsdagochtend)
- De mannenclub (vrijdagochtend)
- Muziek: we zoeken een gitarist en/of een pianist
- De schilderclub
- De moestuin

Daarnaast zoeken we nog mensen die samen met een bewoner een activiteit ondernemen, bijvoorbeeld een wandelingetje maken of samen koffie drinken.

Wilt u meer weten of eens langs komen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem dan contact op met Veroni Haans, teamleider Welzijn Anna Ouderenzorg, v.haans@st-anna.nl, of 088-567 7713.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug