Luister
Live
13 oktober 2021 - 19:00
Deel dit artikel:

Laat duizend bloemen bloeien

HEEZE - Op donderdag 14, vrijdag 15 oktober en maandag 18 oktober planten leerlingen van basisschool De Trumakkers en Merlebos, en kinderen van BSO Het Honk krokussen en vroege narcissen op het terrein naast hun school. In totaal gaan er 1300 bloembolletjes de grond in. Deze zijn allemaal zonder bestrijdingsmiddelen geteeld, zodat de bijen en hommels vroeg in het voorjaar met een gerust hartje zichzelf en hun jonkies kunnen voeden met het stuifmeel en de nectar ervan.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Deze ‘biobollen’ zijn geschikt voor verwildering en ter beschikking gesteld door provincie Brabant en Velt (Vereniging Ecologisch Leven, Koken en Tuinieren). Het project in Heeze wordt geleid door de afdeling Velt Eindhoven. Gemeente Heeze-Leende en het plaatselijke IVN hebben met enthousiasme hun medewerking verleend aan dit project dat niet alleen extra fleur en kleur brengt vlakbij de scholen, maar ook een bijdrage levert aan de biodiversiteit binnen het dorp.

Burgemeester Verhoeven zal er donderdagmiddag bij zijn als de eerste bolletjes de grond in gaan. De natuurouders van de Trumakkers en schoolgidsen van het IVN dragen ook hun steentje bij. Ook vrijdag en maandag worden er bollen geplant.

Als in het voorjaar de bloemen bloeien en de bijtjes zoemen zal er op de scholen opnieuw aandacht worden geschonken aan deze nieuwe bonte bloemenwei en haar bezoekers.  

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug