Luister
muziek
26 november 2021 - 13:30
Deel dit artikel:

Peter van den Groenendaal al 45 jaar werkzaam in de kerstbomen

HEEZE - De feestelijke decembermaand staat weer voor de deur met het heerlijk avondje en natuurlijk de Kerst. Voor Peter van den Groenendaal (72) uit Heeze een bijzonder jaar. Hij verkoopt dit jaar voor het 45e jaar kerstbomen. Onze redactie sprak hem op locatie waar de eerste honderdvijftig kerstbomen van dit seizoen werden geladen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

"Vroeger verkochten we kerstbomen op het terrein waar nu Europe Metals zit, twee zwagers van Peter zijn hier in 1975 begonnen. Sinds 1992 verkopen we aan huis op de Industrieweg 6 in Heeze." Peter zegt nadrukkelijk 'wij' omdat het hele gezin, dus ook de vier kinderen, er bij betrokken zijn van kleins af aan. "In augustus ga ik samen met mijn vrouw Mieke de bomen zelf uitzoeken en aanlinten. Zoals je ziet bij het ophalen van de eerste vracht helpt mijn zoon Kees mee samen met schoonzoon Marijn. Onze dochter Sofie verzorgt de administratie. Het is een echt familiebedrijf."

De kerstbomen van de Groenendaaltjes gingen vroeger het hele land door. "Den Bosch, Amsterdam en zelfs Ameland. Ik heb zelfs meegemaakt dat ik hartje Amsterdam een boom naar boven moest brengen en in een pot moest zetten. Jaarlijks verkocht hij een kleine 700 bomen en op de top zelfs 1000. Dat zijn mooie herinneringen natuurlijk." Dat de bomen het hele land doorgingen behoort reeds tot het verleden al gaan er jaarlijks nog wel tientallen bomen naar Meerhoven waar veel 'vaste klanten' zitten.

"Kees bedient deze klanten nog jaarlijks en veel inwoners weten ons in Heeze te vinden. Dit jaar hebben we de Nordmann en de Fraseri in diverse maten, tot vier meter hoog, met of zonder kluit en zelfs in pot. We bezorgen de bomen gratis in Heeze en zijn vanaf zaterdag 27 november te koop op de Industrieweg 6 in Heeze vanaf vijftien euro. Je kunt er zeven dagen per week terecht om een mooie boom uit te zoeken. Mocht je er een willen bestellen dan kan dat via telefoonnummer 06-28547667.

Aan stoppen met de verkoop van Kerstbomen denkt Peter voorlopig nog niet. "Het is gewoon een hele leuke bezigheid en we doen het als gezin, dat maakt het speciaal!"

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug