HEEZE - ''Kwam, zag en overwon. Patron-cuisinier Jan Sobecki had al twee Michelinsterren toen hij deze zaak overnam van Nico Boreas, en nu spoort nu met daverende snelheid op de top af. Verrukkelijk eten in de nieuwe keukenkamer, in de prachtige tuin of in de gewone eetzaal.'' Zo omschrijft het het restaurantblad Lekker restaurant Tribeca** in Heeze.
"Wat een geweldige zaak is dit toch, wat een voortreffelijke keuken en wat een vakkundige bediening. Jan en Claudia Sobecki, die hier enkele jaren geleden neerstreken, mogen zich in de handen knijpen. Ons plekje is deze keer het prachtige buitenterras, overschaduwd door een enorme eik, met uitstekend zittende fauteuils en witgedekte tafels. En professioneel personeel, met in hun midden Claudia Sobecki als de alom aanwezige, goedlachse gastvrouw. De sommeliers Geert Ottenheim en Martijn Struijk schenken mooie wijnen en etaleren hun kennis (en adviezen) met gezag en humor. Wij proeven, na een aantal verrukkelijke amuses, in blokjes gesneden rauwe harder met yoghurtschuim, lychee-vinaigrette en olie van zee-egel. Een smaakbommetje. Er wordt een van onze favorieten bij geschonken: witte Collioure van grenachedruiven (Domaine de la Rectorie, 2020) uit de Banyuls-streek. Gevolgd door gekookte bouchotmosseltjes met schuim van rettich, lamsoren en krokantjes van nori. Mooi! Maître Simone Wölk serveert dan oesters in schuim van kokkels, met stukjes zwezerik en citrus en gefrituurde shiso. Er ligt een dotje heerlijke Eindhovense Anna Dutch kaviaar op. Zilt, zoet, zuur en hartig in volmaakt evenwicht. Nog een visgerecht: gebakken zeebaars, perfect van cuisson, met een groentegarnituurtje, jus van fenegriek en bieslook, en saus van parmezaan met truffel. Het pièce is Brabantse boerderij-eend waarvan de jus is verrijkt met gefermenteerde banaan, vadouvan, mosterdzaad, doperwtjes en maïs. Lekker! Ernaast een stoofpotje van dat alles. Bij een glas uitgekiend combinerende rode Spaanse Ribeira Sacra (Guímaro, 2019). Tot slot zoetigheden van honing, melk, bleekselderij, witte chocolade, appel en ijs, naast een vanille-kwark soufflé. Tribeca is overrompelend!"
Het ondernemerspaar uit Heeze was maandagavond ook te gast bij Beau.
Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android