Luister
muziek
8 december 2021 - 09:00
Deel dit artikel:

Lezing “Op weg naar de kerst”

GELDROP - Op vrijdag 17 december organiseert de PVGE afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende een muziekmiddag door Clemens Lasance onder de titel: “Op weg naar de kerst”

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Tijd: 14:00 – 16:00u, zaal open om 13:30u.
Locatie: De Dreef, Willem Barentszweg 69, Geldrop
Coronaregels: in gebouw lopend mondkapje verplicht, zittend vrij hiervan en QR check.

Bijdrage: € 5 pp te betalen bij binnenkomst. Leden PVGE afd GMHL gratis.
Verplicht aanmelden bij Rina vd Linden Tel 040-2862877 of E-mail: rinavanderlinden@kpnmail.nl

Clemens Lasance verzorgde al eerder muziekmiddagen voor diverse PVGE afdelingen. Hij zegt daarover: “We gaan kerstmuziek horen uit heel de wereld over een periode van zo’n 800 jaar. U zult waarschijnlijk ook muziek te horen krijgen die u nog nooit eerder hebt gehoord en waarvan u daarna denkt: ik heb iets gemist.” Naast wat bekender werk ook op het programma: Sweelinck, Krcek, Honegger, Berlioz, Yon, Ryba, Ruppe, Enya en Meeuwis. Het geheel wordt visueel verluchtigd door projectie van alle teksten en van passende beelden.

Hier zijn introductie:

Clemens Lasance is sinds ruim 12 jaar met pensioen na 40 jaar als wetenschapper/technoloog bij Philips te hebben gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar op het NatLab. Hij is dus geen musicoloog, maar heeft wel een behoorlijke kennis van muziek en bezit een zeer ruime CD-verzameling. Hij verzorgt met een paar collega’s elke week een paar uur klassieke muziek in zorgcentrum Jo van Dijkhof in Nuenen, en heeft een aantal jaren met een paar andere mensen een klassiek programma verzorgd op de lokale radiozenders GlowFM en Studio040. Daarnaast heeft hij voor de cultuurcommissies van de PVGE en het AG elf keer het programma Klassiek rond de Lunch gepresenteerd, elke keer met een ander thema, waaronder Kerstmis. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug