Luister
Live
23 januari 2022 - 19:00
Deel dit artikel:

PvdA Heeze-Leende wil dat Heeze-Leende onze inwoners een grotere veiligheid in het verkeer biedt

HEEZE-LEENDE - PvdA lijsttrekker Marten de Lange: “Er moet haast gemaakt worden met de aanleg van veilige spoorwegkruisingen in de hele gemeente. Binnen 10 jaar moeten alle kruisingen ongelijkvloers zijn, waarbij het sluiten van 1 of meerdere overwegen serieus overwogen moet worden.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Een totaal mobiliteitsplan voor Heeze-Leende , dat gereed moet zijn in 2022, moet zorgen voor betere en veiliger fiets- en wandelvoorzieningen in de kernen en in het buitengebied. Hierbij dient ook een renovatie van de bestaande fiets- en voetgangerstunnel bij het NS station gerealiseerd te worden. Ook bestaande voetpaden en trottoirs dienen in goede staat te worden gehouden.

De Centrale As dient binnen 10 jaar afgerond te zijn. De verbinding tussen de A67 en de A2 moet m.n. het vrachtverkeer buiten onze kernen houden.

Het openbaar vervoer in onze gemeente moet gericht zijn op een goede aansluiting op de treinverbindingen van en naar Heeze, zowel wat aankomst- en vertrektijden betreft alsook de frequentie ( b.v. vanaf 6 uur ’s morgens t/m 21 uur ’s avonds en dan elk half uur.

In 2022 moet begonnen worden met de aanleg van een veilig fietspad tussen Leende en Sterksel en het realiseren van een fiets- en wandelpad aan de Valkenswaardseweg in Leende.

Fietsen door het centrum in Heeze en Leende is gevaarlijk en dus beangstigend. Bij het ontwikkelen van het centrumplan in Heeze en Leende moeten goede fietsvoorzieningen zorgen voor meer veiligheid.

De aansluiting van de Randweg in Heeze naar het industrieterrein Poortmannen en de Somerenseweg moet de komende 3 jaren gerealiseerd worden, waarbij een ongelijkvloerse spoorwegovergang / - tunnel een must is”.

Samen gaat ons dat lukken, stem sociaal, kies PvdA!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug