Luister
muziek
23 januari 2022 - 16:00
Deel dit artikel:

Meedoen met ZOEM zelfmanagement

Het is nog mogelijk om mee te doen met het ZOEM zelfmanagement programma Heeze-Leende. Met dit ZOEM programma wordt u gestimuleerd om meer zelf te (kunnen) regelen met uw smartphone.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Voor de gemeente Heeze-Leende heeft Zorgcoöperatie Graag gedaan Leende subsidie ontvangen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor het uitvoeren van het ZOEM zelfmanagement programma.
Het programma bestaat uit 3 onderdelen:
Digivaardigheid
vitaliteit
samenredzaamheid.

1.Vergroten Digivaardigheid om de regie over het eigen leven te behouden en het verminderen van eenzaamheid.
Het programma mobiliseert de waarde van de gemeenschap; het brengt mensen samen, het ondersteunt bij de dagelijkse activiteiten, het vergroot de (digitale) wereld door het gebruik van de smartphone; het informeert over zaken die je interesseren; het verbindt eenvoudig en je staat met elkaar in contact.

Wanneer de deelnemers door de beginfase van het project heen zijn en klaar zijn voor ‘ZOEM voor elkaar’ ontvangen zij hiervoor een certificaat.
De eerste certificaten zijn uitgereikt in Leenderstrijp op vrijdag 29 oktober 2021,om 14u in t Bruukske., de tweede groep heeft op dinsdag 14 december 2021 in De Schammert in Leende de certificaten ontvangen..
Op maandag 31 januari 2022 worden in Heeze een 20-tal certificaten uitgereikt.


2. Vergroten Vitaliteit
en het substantieel verminderen van valincidenten door het dragen van een slimme wearable (clip) en mee te doen aan een gevalideerd, op effectiviteit, beweegprogramma.
Er wordt samengewerkt; samen actief blijven helpt mensen namelijk echt om dat stapje extra te zetten. Het is ook gewoon gezellig om samen met elkaar oefeningen te doen en die later thuis te herhalen. Het GoLiveOtago beweegprogramma en de GoLivePhone activiteiten- en valrisico-app laten de voortgang zien en motiveert gebruikers iedere dag opnieuw om de eigen doelstellingen te realiseren. Gebruikers voelen zich fitter en ontwikkelen zelfvertrouwen.)

3. Vergroten Samenredzaamheid via de activatie en organisatie van het informele netwerk.
Er worden afspraken gemaakt over wie elkaars noodcontactpersonen worden, over woning toegang in geval van nood en er worden met de zorgondersteuners – vrijwilligers met een zorgachtergrond uit de wijk – afspraken gemaakt over de zogeheten ‘achtervang’.
“Zorgmijders” worden aangesproken en eerste verschijnselen van dementie en van het “niet pluis” gevoel worden zichtbaar en sneller opgepakt. Zo worden mantelzorgers en de professionele zorg ontlast en wordt zelfhulp en de informele zorg gefaciliteerd.
Door de pandemie is het stil geworden rondom het project. 

Er is een deelnemersgroep in Heeze op maandagochtend. Zij starten weer op 31 januari om 10.00 uur in t Perron. Opgeven kan bij Cintha Bax 06-20418416.

Een deelnemersgroep in Leende. Zij starten weer op dinsdag 8 februari om 10.00 uur in De Schammert. De groep is gekoppeld aan het Digitaal café. Opgeven via info@zcgraaggedaanleende.nl

Een deelnemersgroep in Leenderstrijp. Zij starten weer op vrijdag 25 februari om 14.00 uur in t Bruukske. Contactpersoon is Truus Joppen. 06-20 4043 12
Sterksel heeft ook een eigen deelnemersgroep. Contactpersoon daar is Wim Stolp.
06-27 28 80 34

Meedoen is gratis. U moet wel over een smartphone beschikken of er zelf een aanschaffen. Wij kunnen u daarbij helpen.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug