Luister
Live
24 april 2022 - 09:00
Deel dit artikel:

Scouting Sint Nicasius viert 70e verjaardag

HEEZE - het was feest aan het Ekelpad in Heeze zaterdag 22 april. Scouting Sint Nicasius in Heeze vierde haar 70e verjaardag en dat werd groots gevierd. Zaterdag overdag was er een uitdagend programma voor de jeugd van Scouting Heeze en werd er rond half vijf een bijzonder object onthuld.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Vanaf zaterdag 23 april pronkt er weer een grote uitkijktoren op het scoutingterrein in Heeze. Ruim 53 jaar geleden ging de voormalige uitkijktoren in vlammen op, samen met een lokaal van jonge scouts. Al geruime tijd werd er gesproken over een nieuwe toren en dan is een jubileumjaar natuurlijk het uitgelezen moment om deze te bouwen. Zaterdag werd de bijna 10 meter hoge toren onthuld in het bijzijn van het overgrote deel van de bijna 200 leden van de jubilerende scoutingvereniging in Heeze.
De nieuwe uitkijktoren was ingepakt in jute en werd feestelijk onthuld. Een aanwinst voor de vereniging. "We krijgen nu veel meer mogelijkheden voor de kinderen. We hebben een touwbaan en er komt nog een klimwand dus nog meer uitdaging voor onze leden", aldus voorzitter Ward Gijsberts.

Namens de gemeente Heeze-Leende was wethouder Jan de Bruijn aanwezig. "Met deze nieuwe toren wordt een brug geslagen naar een rooskleurige toekomst", aldus de wethouder.

De toren is tot stand gekomen door sponsoring en acties van de leden en hun ouders. Voor de bouw van het geheel is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zodat het bouwwerk opgaat in de natuurlijke omgeving. Zaterdagavond was er een reünie bij Scouting Sint Nicasius waar ruim 250 (oud) leden aanwezig waren en herinneringen werden opgehaald van weleer. Tevens was er een uitgebreide expositie met oude foto’s en logboeken die de verhalen van weleer weer boven brachten bij velen.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug