Luister
Live
14 mei 2022 - 08:30
Deel dit artikel:

BIKKELHART, een biografie over Marcel Balkenstein

HEEZE - Marcel Balkestein is niet de beste hockeyer die Nederland ooit gekend heeft. De 108-voudig international was een bikkelharde verdediger, een schaver. Door zijn on-Nederlandse manier van verdedigen konden tegenstanders zijn bloed wel drinken. Balkestein was meedogenloos binnen de lijnen maar gevoelig en sympathiek daarbuiten. Continu knokte hij voor erkenning; bij zijn club Oranje Zwart in Eindhoven en bij het Nederlands team. Een tragische gebeurtenis zette zijn leven op zijn kop. Het plotselinge overlijden van zijn broer en boezemvriend Jean-Paul op 32-jarige leeftijd dreigde Balkesteins hockeycarrière voortijdig te beëindigen.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

BIKKELHART is een biografie over broederliefde, rouw, onzekerheid, erkenning, vechtlust en een bijzondere olympische missie.

Jeroen Delmee, oud-ploeggenoot en huidige bondscoach: ‘Marcel was een vreemde eend in de bijt. Zijn harde manier van verdedigen waren we niet gewend. Hij genoot ervan om een aanvaller helemaal uit de wedstrijd te spelen en groeide uit tot één van de beste 1 op 1-verdedigers van Nederland. Het ‘type Marcel Balkestein’ is voor elk team heel waardevol.’

Auteur Natasja Weber werkt als freelance sportjournalist voor de Volkskrant. Ze deed verslag van twee Olympische Spelen en schreef de biografie Bruut over zwemster Sharon van Rouwendaal.

BIKKELHART is een uitgave van WebersWereld en is vanaf 18 mei te bestellen via:
https://coopersenco.nl/product-categorie/boeken/
€ 22,50
226 pagina’s
ISBN: 978 9090 359 687

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug