Luister
Live
14 mei 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Try out met Dirk Hezius voor VR game over Heezers erfgoed

HEEZE - Op vrijdag 13 mei van 09:30 tot 11:30 vond op basisschool Dirk Hezius de try out plaats van de VR game ‘Dat kan niet waar zijn’. In deze game leren de kinderen meer over de geschiedenis van Heeze.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Het afgelopen jaar is door Beam it up hard gewerkt om het spel af te krijgen. Het onderwijs, de heemkundekring en het IVN waren hierin nauw betrokken. De heemkundekring heeft geholpen om interessante verhalen uit de geschiedenis van Heeze aan te dragen. Hierop is het spel gebaseerd.

Het eerste initiatief om het te laten ontwikkelen voor de basisscholen in Heeze lag bij de cultuurcoach van Heeze-Leende. ''Ik had gezien dat Brandevoort ermee werkte en toen dacht ik ‘ Dat moeten wij ook hebben!’ '' Toen is het op maat gemaakt voor Heeze.

Waarom erfgoededucatie?
Het verhaal achter een voorwerp, gebouw of landschap leert ons begrijpen waar we vandaan komen: erfgoed zegt iets over onszelf.

Erfgoededucatie laat leerlingen zien dat hun eigen omgeving betekenisvol is en iets met henzelf te maken heeft. En dat zij zelf erfgoedmakers zijn omdat zij betekenis geven aan plaatsen, voorwerpen en tradities waar ze waarde aan hechten.
Bij geschiedenisonderwijs gaat het veel meer om de feiten. Niet zozeer om de betekenis die eraan gegeven wordt door een groep mensen of individu

Erfgoedonderwijs is 1 van de peilers van cultuureducatie in Nederland.

De try out
Op 13 mei gingen de kinderen van groep 8 van Dirk Hezius na een kick-off in de klas, in groepjes het dorp in. Beam it up, de maker van het spel, was erbij om wat opnames te maken voor in de trailer en om te kijken waar de laatste puntjes nog op de i gezet kunnen worden. Daarna kunnen de andere 3 scholen in Heeze ook gebruik maken van het spel. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met het RICK in Weert. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug