Luister
muziek
25 mei 2022 - 09:00
Deel dit artikel:

Kampioenen gehuldigd bij DOSL

LEENDE - Het jeugdvoetbal bij DOSL zit duidelijk in de lift, wat dit seizoen heeft geresulteerd in de huldiging van maar liefst vier teams op zaterdag 14 en 21 mei. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, kon de kurk van de fles (kinder)champagne en konden de kampioenen aanschuiven voor een welverdiend kampioensmaal van friet en snacks in de overvolle kantine bij DOSL.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Afgelopen zaterdag werden de laatste wedstrijden in de jeugdcompetitie afgewerkt en kon DOSL de balans opmaken van het seizoen 2021 / 2022. De 22 (!) jeugd teams kunnen weer terug kijken op een fantastisch en sportief seizoen, waarbij iedere speler in het team stappen heeft kunnen maken en een betere voetballer is geworden. “We zijn blij om steeds meer jeugdleden op de DOSL velden te zien spelen. Ook is het mooi om te constateren dat het meidenvoetbal echt goed van de grond komt; met inmiddels vier teams strijden we om de punten op de regionale voetbalvelden” blikt jeugd voorzitter Ruud van der Zanden terug.

Zoals gebruikelijk werden de kampioenen speciaal gehuldigd met spandoeken, (kinder) champagne, fakkels, een friet buffet en een ere ronde door Leende met de platte kar. De volgende teams werden in het zonnetje gezet:

  • De Jo10-1 zijn het seizoen gestart in de 2e klasse waarna ze gepromoveerd zijn naar de hoofdklasse en ongeslagen als periode kampioen de winterstop zijn ingegaan. In razend spannende wedstrijden tegen Gemert, Una, PSV wisten ze goed hun mannetje te staan en de nodige punten mee te pikken. Een fantastische ervaring voor de kleine helden.
  • De Jo12-2 zijn het gehele seizoen in de 4e klasse uitgekomen en hebben altijd bovenin meegedraaid. Doordat het team steeds meer op elkaar ingespeeld raakte, wist het team uiteindelijk toch die felbegeerde kampioens titel mee naar Leende te nemen. Top gedaan mannen!
  • De Jo12-1 is het seizoen gestart in de 4e klasse en direct op overtuigende wijze (alle wedstrijden gewonnen!) kampioen geworden met een promotie naar de 2e klasse als gevolg. Des te meer is het bijzonder te noemen dat ze datzelfde kunstje opnieuw geflikt hebben met een tweede ongeslagen kampioenschap als gevolg. Wat een prestatie!
  • De mannen van de Jo13-1 kwamen uit in de 5e klasse en hebben het hele seizoen gevochten als leeuwen om uiteindelijk het felbegeerde kampioenschap binnen te halen. Het was tot het laatst spannend, omdat het punten verschil met #2 slechts 2 punten was. Mooi om de groei van dit team te zien!

“Tot slot wil ik van de gelegenheid gebruik maken om alle vrijwilligers te bedanken die het jeugdvoetbal bij DOSL mogelijk maken. Dan heb ik het uiteraard over de jeugd trainers / - leiders, vlaggers, jeugdcommissie, terreindienst, kantine medewerkers, maar ook de accomodatie commissie die er altijd weer voor zorgt dat de faciliteiten tip top in orde zijn” geeft Ruud nog even mee.

Dit seizoen smaakt naar meer en ze kijken al uit naar nieuwe successen in het komende seizoen. Maar nu eerst een welverdiende vakantie!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug