Luister
muziek
22 juni 2022 - 09:00
Deel dit artikel:

DOSL delft diep in blessuretijd van de verlenging het onderspit

LEENDE - In de finale van de nacompetitie moest DOSL aantreden op het neutrale terrein van rood-wit Veldhoven tegen ODC uit Boxtel. Rood-wit Veldhoven heeft een kunstgrasveld, ODC speelt zelf ook op kunstgras en DOSL op natuurgras. Dit was wel een licht voordeel voor ODC. Daar waar DOSL kon promoveren moest ODC spelen voor klassebehoud. Er was een sfeervol onthaal voor beide ploegen met vuurwerk en fakkels door de in grote getale aanwezige aanhang van beide teams.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De eerste helft was het voetbal niet goed. Zenuwen en de druk kwamen beide teams niet ten goede. Toch was ODC wel de ploeg met het meeste balbezit. DOSL kwam het eerste half uur niet veel aan voetballen toe, het was meer tegenhouden. Maar verdedigend stond het team goed, er werd geen enkele kans weggegeven. Het laatste kwartier kwam DOSL steeds meer uit hun schulp. Er werden wel wat kleinere kansen gecrëerd maar geen echt grote. Net voor het rustsignaal kwam DOSL op voorsprong, toen Rick van Hooff de bal in de korte hoek schoot 1-0.

De tweede helft was amper twee minuten oud toen de eerste aanval van DOSL kwam. De bal belandde bij Mathijs Oomen en deze schoot hard en droog in de lange hoek binnen; 2-0. Wat een weelde, zou het dan toch gaan gebeuren? Die gedachte ging langs het veld al rond.

ODC deed er nog maar eens een flinke schep bovenop, en drong DOSL steeds verder terug. Na een uur spelen scoorde ODC de aansluitingstreffer; 2-1. DOSL probeerde met man en macht de voorsprong vast te houden, maar na zeventig minuten kwam ODC toch langszij. Het was de aanvoerder Stijn Smulders die met een omhaal de 2-2 scoorde. Waar iedereen verwachtte dat de tegenpartij nu zou doordrukken, durfde ODC plots ook geen risico’s meer te nemen.

Na negentig minuten was er geen beslissing en kwam er een verlenging. In deze verlenging hadden beide teams een strafschop kunnen krijgen. ODC eerst, na een vermeende handsbal van een DOSL-speler. En DOSL werd een zekere strafschop onthouden toen Ralph Geelen ruim, wel drie meter, binnen het strafschopgebied werd gevloerd. Tot ieders verbazing legde de scheidsrechter de bal buiten het strafschopgebied. De resterende vrije trap werd door de muur van ODC geblokt. Iedereen was zich al aan het klaarmaken voor een strafschoppenserie. Maar diep in blessuretijd kwam ODC toch nog op voorsprong. Uit een corner die in eerste instantie door de verdediging van DOSL werd weggewerkt schoot Tijn Trommen vanaf twintig meter alsnog de bal in het doel. Dit was wel behoorlijk zuur voor de DOSL mannen.

Maar na een mooi toetje van de nacompetitie blijft DOSL volgend seizoen weer lekker in de vierde klasse voetballen. Na afloop bedankte de spelers het in grote getale meegekomen publiek, en het publiek de spelers.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie