Luister
muziek
22 Juli 2022 08:06
Deel dit artikel:

Honderd asielzoekers worden opgevangen in sporthal De Pompenmaker

HEEZE - Donderdagavond 21 juli werden een aantal omwonenden van sporthal De Pompenmaker in Heeze per brief door de gemeente Heeze-Leende op de hoogte gebracht dat er vanaf woensdag 3 augustus honderd asielzoekers tijdelijk gehuisvest zullen worden in sporthal De Pompenmaker in Heeze. Het gaat om een crisisnoodopvang voor een periode van drie weken met een mogelijke uitloop van drie dagen. 

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De mensen worden opgevangen met bed, bad en brood. Gedurende de opvang, vanaf 3 augustus, is er vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week, profesionele begeleiding, toezicht en beveiliging aanwezig. Hiermee wil de gemeente Heeze-Leende een probleemloos verblijf borgen voor de asielzoekers en voor de omwonenden. 

Niet alle omwonenden hebben een brief gehad. Mensen in de buurt reageren verontwaardigd op de komst. Op maandag 25 juli is er een informatiebijeenkomst vanuit de veiligheidsregio en de gemeente Heeze-Leende. Iedereen is die avond uitgenodigd vanaf 19.00 uur in sporthal De Pompenmaker, wel dient u zich even aan te melden via crisisopvang@heeze-leende.nl

De gemeente Heeze-Leende voelt zich uit menselijk oogpunt geroepen een bijdrage te leveren. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft een groot tekort aan opvanglocaties. Ter Apel loopt over en er heerst momenteel een absolute crisissituatie. De staatssecretaris heeft opdracht gegeven aan de veiligheidsregio's om per regio asielzoekers op te vangen. Vanuit de veiligheidsregio kwam naar voren dat de gemeente Heeze-Leende één van de meest aangewezen gemeentes is om aan een deel van de taakstelling te voldoen. 

Heeze-Leende wil graag samen met u gastvrij zijn, maar uw belang staat voorop
Uw belang en veiligheid blijft voor de gemeente altijd voorop staan. Dus mocht u vinden dat er misbruik gemaakt wordt van onze gastvrijheid of ervaart u onverhoopt toch overlast, dan kunt u altijd, vierentwintig uur per dag, en rechtstreeks contact opnemen met de locatiemanager van de De Pompenmaker op telefoonnummer 06-34235528. Ook dit nummer is vanaf 3 augustus te bereiken. Ten overvloede: gemeente Heeze-Leende accepteert geen overlast (zerotolerancebeleid). Overlast betekent voor de betreffende asielzoeker: direct de opvanglocatie verlaten. De gemeente gaat daar echter niet van uit. De asielzoekers zijn nu tijdelijk opgevangen in de gemeente Waalre en dit heeft ook daar niet tot noemenswaardige problemen geleid. 

Waar de asielzoekers na het verblijf van drie weken in Heeze naartoe gaan is onbekend. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug