Luister
muziek
3 augustus 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Pieter-Jan Smulders met zijn herdershond naar NK

HEEZE - Zondag 31 juli heeft een lid van vereniging Hond in 't Woud uit Heeze meegedaan aan de nominatie wedstrijd in Kroneberg. Dit betrof een wedstrijd waar je aan deel kunt nemen als je goed gedraaid hebt op een politiehondenkeuring. Pieter-Jan Smulders uit Heeze met zijn Mechelseherder Venus van 't Merlebosch had op zijn keuring 1 juli in Helmond 398 punten behaald en dat was een uitstekend resultaat. Je kunt in het discipline object bewakingshond 406 punten behalen, een geweldig resultat dus.

Dus er werd ingeschreven voor de belangrijke nominatiewedstrijd. De dag verliep goed. De combinatie Pieter-Jan en Venus waren ontspannen .
In het ochtendprogramma werden maar twee punten verspeeld volgens Smulders. Na het middagprogramma, het stelwerk (bijtwerk van verdachte personen), werden de punten bekend gemaakt door de drie keurmeesters die de gehele dag alles van dichtbij gekeurd hebben.

De uitslag was 398 punten voor Pieter-Jan en Venus wat natuurlijk een geweldig resultaat was. Dit was voldoende om gekwalificeerd te worden voor het kampioenschap van Nederland in het Jan Louwers FC Eindhoven stadion. ''We zijn als vereniging trots dat we een afgevaardigde hebben voor het Nederlands kampioenschap op 2 en 3 september aanstaande en hopen op een mooi resultaat.'' 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug