Luister
Live
22 september 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Brussencursus

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

HEEZE-LEENDE - Bij kinderen met een broer of zus met autisme of een andere beperking gaat het thuis vaak net een beetje anders. Dit kan soms best ingewikkeld zijn. De brussencursus is een cursus waar broers en zussen elkaar ontmoeten.

MEE verzorgt in opdracht van het Sociaal Team van de gemeente Heeze-Leende deze cursus. De cursus is bedoeld voor kinderen van 6/7 jaar tot 12 jaar met een broer of zus met autisme of een andere beperking.

Programma
Door middel van gesprekken, activiteiten en oefeningen delen de kinderen ervaringen en gevoelens met elkaar. Ze krijgen informatie over wat een beperking is. De kinderen ervaren dat ze niet de enige zijn met een broer of zus met een beperking. Bovendien is het vaak heel gezellig.

De cursus vindt plaats op zeven opeenvolgende woensdagmiddagen.
De locatie wordt bepaald naar aanleiding van de woonplaatsen van de deelnemers (Heeze, Leende of Sterksel).

Bij voldoende aanmeldingen vindt de Brussencursus in het voorjaar plaats. Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de cursus uitgesteld naar het najaar. Wanneer de startdatum bekend is, wordt er contact met je opgenomen.

De cursus wordt gefinancierd door het Sociaal Team van de gemeente. Dit betekent dat er voor ouders geen kosten aan verbonden zijn, maar dat de deelname niet vrijblijvend is. Wij verwachten dat de kinderen alle cursusmomenten aanwezig zijn. Het is niet mogelijk om bijeenkomsten in te halen.

Informatie en vragen
Heb je vragen over de cursus, dan kun je contact opnemen met Björn Roos

mail: BjornRoos@cordaadwelzijn.nl of telefonisch: 06-51861354).
Meer informatie vind je op de website https://www.heeze-leende.nl/brussencursus
Hier kun je je ook aanmelden voor de cursus.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug