Luister
Live
23 september 2022 - 15:00
Deel dit artikel:

Activiteitenweek Een tegen Eenzaamheid

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

HEEZE-LEENDE - In het kader van Een tegen Eenzaamheid organiseren we de Week van de Ontmoeting. In deze week, die loopt van 29 september tot en met 8 oktober, organiseren we met diverse organisaties activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen en om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid.

Op het programma:

Zaterdag 1 oktober: Bewegend ontmoeten met wethouder Maaike van Breugel
Diverse inwoners zijn uitgenodigd om samen met wethouder Maaike van Breugel op de duofiets te stappen. Een mooie rit met de wethouder op een duofiets, een fiets die ervoor zorgt dat mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen tóch een rondje mee kunnen trappen!

Zaterdag 1 oktober: In gesprek met elkaar
Op zaterdag 1 oktober delen we bij diverse supermarkten soep uit, dit met het doel dat supermarktbezoekers met elkaar in gesprek gaan.

Waar en wanneer:
Leenderstrijp 10.00 – 11.00 uur bij supermarkt Coöp
Leende 11.15 – 12.15 uur bij supermarkt Plus
Sterksel 12.30 – 13.30 uur bij supermarkt Spar
Heeze 14.00 -15.00 uur bij supermarkt Albert Heijn
Wethouder van Breugel is tussen 14.00 en 15.00 uur bij de Albert Heijn in Heeze aanwezig om soep uit te delen en inwoners uit te nodigen om met elkaar in gesprek te gaan.

Zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober: Laser battle Royale 2022
Om iets te betekenen voor de leefbaarheid in de gemeente zet een groep jongeren van Heeze-Leende zich geregeld in voor (jonge) medeburgers. Door jongeren onder de vlag van Social Creative Cloud (SCC) is het initiatief genomen om in het kader van ontmoeting en samen spelen een Laser game battle op te zetten voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar.

De Laserbattle vindt plaats op 1 oktober tussen 12:00 en 20:00 en zondag 02 oktober tussen 12:00 en 16:00. Dit evenement is gratis, de organisatie staat open voor donaties wat helpt bij een vervolg evenement. Jongeren tussen de 10 en 14 jaar en ouders kunnen zich inschrijven via https://www.jongerenwerkheezeleende.nl/contactformulier/(externe link).

Dinsdag 4 oktober: Psysalon: omgaan met eenzaamheid
Voor iedereen die betrokken is bij iemand met een psychische kwetsbaarheid wordt er een bijeenkomst georganiseerd. Op dinsdag 4 oktober in Dorpshuis ’t Perron, Schoolstraat 48 te Heeze Van 19.30 tot 21.30 uur (de zaal is open vanaf 19.00 uur). Aanmelden kan bij joost.t.hoen@ggze.nl (is niet verplicht)

Veel mensen kampen met een gevoel van eenzaamheid. Graag komen we samen met mensen die hier ervaring mee hebben en/of iemand kennen die deze problematiek ervaart.

Woensdag 5 oktober: Geheugenhuis
Het geheugenhuis is een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en meer informatie kunnen krijgen over diverse geheugenvraagstukken.

Elke eerste woensdagmiddag van de maand is het geheugenhuis geopend (van 14:00 tot 16:00 uur) in Dorpshuis ’t Perron, Schoolstraat 48 te Heeze. Aanmelden kan via steunpuntmantelzorgHL@cordaadwelzijn.nl of telefonisch 06-51861354 / 040-2265597.

Zaterdag 8 oktober: Muziekmiddag
KBO Leende, Zorgcoöperatie “Graaggedaan” EN de Kruisvereniging Leende organiseren een muziekmiddag voor hun leden en geïnteresseerden. De muzikale invulling staat in het teken van "Elkaar Ontmoeten"! Op zaterdag 8 oktober in Dorpshuis de Schammert, Dorpstraat 59 te Leende van 14:00 -16:30 uur (inloop vanaf 13:30 uur). De kosten bedragen € 7,50 per persoon, inclusief koffie, thee en muntjes, te betalen bij binnenkomst.

Aanmelden kan bij Mien Noten 06-48723469, miennoten@gmail.com. Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal plaatsen zijn.

Eenzaamheid
1 op de 10 mensen in Nederland voelen zich eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen, de invloed hiervan is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl(externe link).

Bovenstaande activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door: KBO Leende , Zorgcoöperatie Graag Gedaan en de Kruisvereniging Leende, Organisaties Cordaad Welzijn, GGzE, Social Creative Cloud/jongerenwerk, Sociaal makelaar
- gemeente Heeze-Leende.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug