Luister
Live
28 september 2022 - 09:00
Deel dit artikel:

KNAL viert uitgesteld lustrum met workshop Peter Lusse

LEENDE - Op 1 november 2022 is het 91 jaar geleden dat toneelvereniging KNAL werd opgericht. Het 18e lustrum werd op 17 september (alsnog) gevierd met een workshop Comedy Acteren door niemand minder dan cabaretier en acteur Peter Lusse.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Oude bekende
KNAL en Peter Lusse zijn geen onbekenden van elkaar. Zo verzorgde Lusse in 2019 al eens een theaterworkshop voor leden van de toneelvereniging. Net als toen maakte Lusse tijdens de lustrumavond gebruik van door hemzelf geschreven scènes uit de komedieserie ‘Schiet mij maar lek’. Met aanwijzingen van Peter en reacties uit het ‘publiek’ (de eigen leden) werd de humor in de scènes steeds een beetje verder aangescherpt. Het podium van dorpshuis De Schammert leende zich hier perfect voor!

Jeugdleden verrassen
Van de drie scènes werd er één vertolkt door een afvaardiging van jeugdgroep LEF | by KNAL. De jonge spelers maakten enorme indruk door direct op heel hoog niveau te acteren. Ze verrasten daarmee niet alleen de eigen leden maar zeker ook Peter Lusse. In een reactie achteraf liet hij weten:

“Een hartstikke leuke avond (alweer!) gehad met de Knallers van KNAL! Een grote, actieve, levendige en beregezellige Toneelvereniging met zowaar een bruisende Jeugdafdeling!! Die kant moeten we op mensen!”.

Komende voorstellingen
Zeker is dat de leden van KNAL het geleerde zullen toepassen in hun nieuwe toneelstukken. Als eerste de komedie ‘Blauw bloed, sigaren en zeebenen’ op 10, 11 en 14 december. Jeugdgroep LEF is bezig met toneelworkshops en staat in april 2023 weer op de planken. Blijf op de hoogte via www.knaltoneel.nl, Facebook- en Instagram. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug