Luister
Live
28 september 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

1000e foto van de dag uitvergroot in De Schammert

LEENDE - Op 1 januari 2020 begon Heeze-Leende24 met de rubriek foto van de dag. Lezers sturen sinds die datum massaal foto's naar de redactie en dagelijks is er dan ook een foto van de dag.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Ruim 5000 foto's kreeg onze redactie al binnen. Vanwege de vele natuur om ons heen en de groene gemeente waarin wij leven zaten er veel natuurfoto's bij, de een nog mooier dan de ander. Een aantal inwoners sturen met enige regelmaat een foto in, anderen af en toe en sommigen maar een keer. Iedereen heeft immers een mobiele telefoon rn dus is foto's maken makkelijker dan ooit en kun je dit overal doen. De rubriek blijft mateloos populair onder de lezers want iedere dag komen er een tiental foto's binnen.

Dinsdagmiddag was er een feestelijke mijlpaal voor de rubriek foto van de dag. Op 27 september was het de dag waarop alweer de 1000e foto van de dag werd gekozen. Deze is afkomstig van Leendenaar Erik van Asten. Zijn foto werd uitvergroot en door burgemeester Paul Verhoeven aan Erik gegeven. De foto krijgt een mooi plekje in De Schammert, het dorpshuis van de kern waar de fotograaf woont. Erik was blij verrast met de waardering voor zijn uit de hand gelopen hobby en liefhebberij. "Het liefst ga ik vroeg in de ochtend of in de avonduren. Het licht is dan op z'n mooist. Soms schiet ik wel honderd plaatjes van een ven en dan zit er één perfecte foto bij. We wonen in een prachtige groene gemeente dus genoeg om te fotograferen. Deze foto is gemaakt op de Galberg in het Leenderbos."

Dinsdagavond konden de eerste inwoners van onze gemeente de foto al bewonderen. Toen hield Erik van Asten een interessante lezing in De Schammert. Uiteraard gaan we door met de rubriek foto van de dag. Maak jij een mooie, sprekende of unieke foto in onze gemeente, stuur deze dan door naar redactie@heeze24.nl og met WhatsApp naar 06-53539224 en wie weet is jouw foto wel de volgende foto van de dag op Heeze-Leende24.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug