Luister
Live
29 september 2022 - 17:00
Deel dit artikel:

Eerste nederlaag dames 1 hockey

HEEZE - Op zondag 25 september stond de derde wedstrijd van het seizoen op de planning. Ditmaal weer een uitwedstrijd, deze keer tegen Best dames 1. Dit was voor ons een (deels) onbekende tegenstander. Best dames 1 is namelijk gedegradeerd uit de eerste klasse naar de tweede klasse en wij, zoals sommige van jullie weten, zijn gepromoveerd naar tweede klasse. Dit beloofde daarom een spannende wedstrijd te worden! Woensdag en vrijdag is er fanatiek getraind waarbij veel getraind is op duels en Heeze klaar was om te knallen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Eenmaal aangekomen in Best hadden de dames in het zonnetje een fanatieke warming-up waarbij iedereen gefocust was. Toen eenmaal het fluitsignaal klonk zette Best directe hoge druk, waardoor Heeze moeite had om de bal naar voren te krijgen. Best was fel, fanatiek en veel ballen van Heeze belandde in de stick van Best. Hierdoor kwam in het eerste kwart de eerste tegengoal van het seizoen. Een speelster van Best speelde de bal hard in de linkerhoek. 1-0 voor Best. De overige eerste helft heeft Best verschillende pogingen tot scoren gedaan, maar vielen er geen goals. Ook de dames van Heeze hadden hier en daar wat kansen. Tijdens de rust werden in de kleedkamer een aantal punten besproken en gingen de dames vol goede moed weer het veld om. Het was immers pás 1-0! En ja hoor, na een paar minuten in de tweede helft viel de 1-1. Via een strafcorner wist Carlijn de bal hard in de goal te krijgen.

De overige minuten van de tweede helft hebben zowel Best als Heeze nog verschillende kansen gekregen om te scoren. Helaas zijn deze alleen door Best benut, waardoor de eindstand uiteindelijk 3-1 voor Best is geworden.

Onze topkeeper Fleur kreeg aan het einde van de wedstrijd een extra hard applaus, zij heeft namelijk veel (sleep)pogingen tegen gehouden en stond fel op het veld!

Ondanks het feit dat dit de eerste wedstrijd is, dat de dames geen drie punten hebben gepakt, liepen zij met een tevreden gevoel het veld af. De dames van Heeze hebben het de dames van Best moeilijk gemaakt en sluiten het weekend alsnog af met 6 punten in drie wedstrijden! Hierdoor staat Heeze nog steeds om een mooie derde plek.

Volgende week, 2 oktober spelen de dames thuis tegen Drunen dames 1, zij staan met 5 punten, één plekje onder ons, dus dat zal een leuke en spannende pot worden. We kunnen jullie support goed gebruiken, dus graag tot dan!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug