muziek
5 oktober 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Winst dames 1 hockey Heeze

HEEZE - Op zondag 2 oktober stond er een oude bekende uit de eerste en tweede klasse op het programma. Door wat achtergrond informatie wisten we dat we de wedstrijd zeker niet moesten onderschatten en gingen we fel van start met de warming-up.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Om 12:45 uur klonk het fluitsignaal en we gingen van start met druk zetten. Helaas was Drunen net iets scherper dan dat wij waren, maar gelukkig weten wij als geen ander hoe we efficient moeten spelen. Na een paar minuten kregen we de eerste strafcorner en deze zat er meteen in, Anouk kreeg de bal zonder problemen achter de keepster. 1-0!

De overhand in het spel bleef echter voor Drunen, de druk bleef hoog en we kregen het moeilijk op sommige momenten. Gelukkig kwam er bij het fluitsignaal van het tweede kwart een goede hoge druk onderschepping waardoor Anouk de bal direct kon benutten. Breed speelde Anouk de bal af op Frederikke, die de bal precies voor de keepster door naar Roos wist te spelen. Roos kon daardoor de 2-0 scoren!

Drunen wist het voor elkaar te krijgen onwijs veel strafcorners te halen in de eerste helft, de teller stond zeker op acht strafcorners. Gelukkig waren we in het stoppen scherp, waardoor deze onbenut bleven. De aanvallende strafcorners van ons werden echter wel benut. Aan het einde van het tweede kwart kregen we een strafcorner. Gwen flatste de hal hard op de plank precies over de benen van de keepster van Drunen heen die een blocksliding maakte. 3-0! Wat een stand om de rust mee in te gaan.

In de rust wisten we dat Drunen wel extra hoge druk zou gaan spelen omdat ze toch de overhand hadden in de eerste helft.

Gelukkig werden ook wij beter en kregen we door mooie combinaties nog wat kansen op goal. Helaas werd ook een kans van Drunen benut uit een tip van de strafcorner, 3-1..

Wat later in het derde kwart waren wij de bovenliggende partij en wist Anouk er 4-1 van te maken. Door een harde klap in de cirkel vloog de bal aan de zijkant het net in.

Nog één kwart te gaan en ze wilde de drie punten hoe dan ook bij zich houden. Het werd nog even spannend toen Drunen de 4-2 wist te maken. Maar er zou geen bal meer doorheen gaan en dat is gelukt!

De drie punten blijven in Heeze door een 4-2 overwinning op Drunen Dames 1!

Wie had dat gedacht, na vier wedstrijden in een hogere klasse op de derde plek te staan..! Zondag 9 oktober spelen ze uit bij Gemert, een bekende tegenstander die met ons mee is gepromoveerd naar de tweede klasse. Gemert uit is nooit een fijne wedstrijd, dus ze kunnen al jullie steun gebruiken. Tot zondag!