Luister
muziek
23 november 2022 - 13:00
Deel dit artikel:

Direct aan de slag in ons dorp als brandweerman of -vrouw?

HEEZE - Brandweer Heeze heeft opleidingsplekken vrij. Nieuwsgierig? Lees het interview!

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

''De jonste telg
Tommy (23), is de jongste van het brandweerkorps in Heeze.

Hoe heb jij de opleiding tot brandweerman ervaren?
De opleiding was een gave en leerzame ervaring. De groep was een gevarieerd gezelschap. “Ik was zelfs niet eens de jongste” lacht hij. Je leert op de opleiding veel meer dan alleen “brandjes blussen”. Zo wordt ook aandacht besteed aan technische hulpverlening. Een voorbeeld hiervan is het bevrijden van slachtoffers bij auto-ongevallen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan levensreddend handelen, iets wat ook buiten de brandweer erg handig is!

Het leukste van de opleiding vond ik de warme training waarin we in een echt brandend gebouw oefenden, erg indrukwekkend. Dit geeft tijdens de training een unieke kans om te zien en te ervaren wat vuur doet. Dat kunnen niet veel van mijn leeftijdsgenoten zeggen. De basisopleiding is een tweejarige avondopleiding, maar ik kon de dagopleiding van één jaar doen. Hierdoor was ik al na een jaar klaar met de opleiding. Daarnaast doe je vanaf dag een praktijkervaring op doordat je als stagiaire mee uit mag rukken.

Wat maakt dat Post Heeze op jou kan rekenen als je wordt opgeroepen?
Ik woon en werk in ons dorp en mag van mijn baas weg als de pieper gaat. Hierover hebben we goede afspraken gemaakt. Daardoor sta ik vaak klaar voor de brandweer, ook overdag wanneer we altijd extra handjes kunnen gebruiken.

Je bent 23 jaar, hoe kijken de oudere leden tegen jou aan?
Ondanks de verschillen in leeftijd en ervaring heerst er een grote gelijkheid in de groep. Ik ben warm ontvangen en kan uiteraard leren van collega’s die al langer meedraaien. Ik kom vers van de opleiding en breng daardoor de nieuwste inzichten mee. Op onze post staat iedereen open om te leren, zo houden we elkaar scherp.''

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie