Luister
muziek
2 december 2022 - 09:00
Deel dit artikel:

Komt er geld vanuit het rijk voor onder ander de Berkenschutse?

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

HEEZE-LEENDE - Gemeenten en bedrijven in de regio Eindhoven hebben een nieuw wensenlijstje neergelegd in Den Haag. Ze vragen een bedrag van 95 miljoen euro voor alle investeringen die volgens de 21 gemeenten nodig zijn.

Een groei van de hightech-regio Eindhoven door het succes van veel technologische bedrijven en een toename van het aantal woningen vraagt om meer ruimte voor de inwoners. Zij moeten elkaar kunnen blijven ontmoeten, het voorzieningenniveau in diverse regio's moet worden versterkt en daar is geld voor nodig.

Dit geld zou onder meer besteed moeten worden aan de ontwikkeling van stadspark De Wielewaal, een nieuw skatepark en betere bibliotheken. Ook is de Berkenschutse benoemd, deze school groeit als kool en is toe aan nieuwbouw.

De aanvraag is ingediend middels een zogenaamde regiodeal. Echter betekent dit nog niet dat de regio geld krijgt, het plan moet eerst worden goedgekeurd door het rijk. De bestuurders hebben er de volste vertrouwen in en staan achter de deal. Een deal die bijdraagt aan brede welvaart, aan sociaal, gezond en het vestigingsklimaat.
De komende maand gaat het ministerie alle aanvragen beoordelen. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug