Luister
muziek
6 januari 2023 - 17:00
Deel dit artikel:

Sloophandeling en tijdcapsules verwelkomen bouw Villa de Linde

LEENDE – Het nieuwe jaar is nog geen week oud maar in Leende werd donderdagmiddag een klein feestje gevierd. Nieuwe bewoners van Villa de Linde in Leende deden een symbolische sloophandeling van het pand van interieurwinkel van Van de Plas aan de Kerkstraat in Leende en stortten tijdcapsules in beton.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - DenCam Media
Advertentie

Het pand wordt herontwikkeld tot een luxe appartementenvilla net zes appartementen met tuin. Eigenaren Ronald en Marcel van de Plas zochten enkele jaren geleden contact met ontwikkelaar Symphony Estates uit Eindhoven om hier een mooi plan te realiseren. De uitdrukkelijke wens van hetvtweetal: "hier moet geen flat komen maar iets moois." In de Schammert was een samenzijn met de ontwikkelaar, aannemer Stempel BV uit Leende, nieuwe bewoners van de Villa en omwonenden. Namens de gemeente was wethouder Groenewoud aanwezig maar ook voormalig wethouder De Win die nauw betrokken is geweest bij de totstandkoming van het project. "We hebben altijd erg fijn samengewerkt en hadden korte lijntjes met de gemeente. De hele procedure is erg snel verlopen en er zijn zelfs geen zienswijzen binnen gekomen op de plannen, dat zegt genoeg over het draagvlak in Leende", zegt Olaf Schoofs, eigenaar van Symphony Estates.

Onder het genot van een kopje koffie werd het plan in het kort verteld door Schoofs waarna enkele nieuwe bewoners een brief voorlezen die zij in de tijdcapsule stopten. Met een glaasje bubbels verzamelde het gezelschap zich aan de voorzijde van het pand waar een grote mobiele kraan de naam Van de Plas van het pand haalde en dit aan de bewoners gaf. De tijdcapsules werden in beton gestort door eigenaar van Stempel BV, Tijn Evers die het tijdens de bouw zal vereeuwigen in de fundering van de villa. Met een proostmoment was de officiële sloophandeling een feit en gaat het prestigieuze project nu echt van start.

Vanaf volgende week zal de fysieke sloop gaan beginnen waarna gestart wordt met de aanleg van de parkeerkelder. Als alles volgens planning verloopt is Villa de Linde in de zomer van 2024 gereed en kunnen de nieuwe bewoners gaan genieten van hun nieuwe appartement. Voor aannemer Stempel BV uit Leende een prachtig project en zo dichtbij. "Fantastisch dat we dit in eigen dorp mogen bouwen. Daar zijn we erg trots op en we weten zeker dat een prachtig geheel wordt dat past op deze plaats in Leende!"

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug