Luister
muziek
23 januari 2023 - 07:00
Deel dit artikel:

Overeenkomst moet ontwikkeling pand De Gouden Leeuw versnellen

HEEZE - Er zit vooruitgang in de ontwikkeling van het pand aan de Nieuwendijk waar voorheen onder andere De Gouden Leeuw gevestigd was. Binnenkort zal er anterieure overeenkomst getekend worden tussen de gemeente en de eigenaar van het pand.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De vorige eigenaars maakten een prachtig plan voor de locatie die de laatste jaren steeds meer in verval raakte. De huidige eigenaar zal in grote lijnen de invulling van het perceel in het centrum uitvoeren in de vorm van appartementen. Een stuk kwaliteit toevoegen aan dit sterk verpauperde stukje Heeze.

Wat is een anterieure overeenkomst
Elke grondexploitatieovereenkomst die men sluit voor de vaststelling van een exploitatieplan is een anterieure overeenkomst. Deze overeenkomst sluit men in de beginfase van een project vóór de vaststelling van een exploitatieplan. Bij de anterieure overeenkomst hebben alle partijen veel onderhandelingsruimte. Men kan uiteraard afspraken over de grondexploitatie maken. Daarnaast mag men afspraken maken over financiële bijdragen aan ruimtelijke ontwikkelingen zoals groen recreatiegebieden, waterberging en infrastructuur als die bijdrage is gebaseerd op een structuurvisie. Een anterieure overeenkomst biedt de mogelijkheid voor bovenplanse verevening. Daar zitten wel beperkingen aan. De afspraken in een anterieure overeenkomst moeten gaan over een concrete gebiedsontwikkeling en passen binnen een structuurvisie.

Met deze overeenkomst komt de herontwikkeling van het pand een grote stap dichterbij en werken eigenaar en gemeente nauwer samen om het plan te gaan ontwikkelen. Ook met deze ontwikkeling komt er een mooie nieuwe impuls aan een stuk kwaliteit in het centrum van Heeze. De appartementen die er komen zijn voor de vrije sector en enkele voor starters. Na het tekenen van de overeenkomst zal er de komende maanden gewerkt gaan worden aan een definitief plan en ontwerp.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie