Luister
muziek
24 januari 2023 - 07:00
Deel dit artikel:

Veel kritische vragen over de dorpshuizen in het RTG. De Bruijn wil 'tijd kopen'

HEEZE-LEENDE - Het eerste RTG, ronde tafel gesprek, van dit jaar begon meteen met een stortvloed aan vragen. Inzet? De dorpshuizen in alle drie de kernen werden strak onder de loep genomen door de leden van het RTG met De Schammert voorop.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Reden voor de discussie was de aanvraag van een extra subsidie van 84.000 euro voor het gemeenschapshuis in Leende die oploopt naar een half miljoen extra in vier jaar. Insprekers Jan-Willem Reiling van de Lindse Blaos legde minutieus uit hoe de financiële afhandeling geschied met alle evenementen die zij organiseren. Voorzitter van het bestuur van De Schammert liet weten dat de nadelige financiële positie bij hem al in mei 2020 bekend was. Na deze twee insprekers kwam er een stortvloed aan vragen waarin alle drie de dorpshuizen werden meegenomen.

Alle vragen die op wethouder De Bruijn werden afgevuurd beantwoordde hij met een verwijzing naar het raadsprogramma. "Dat is nou juist wat wij willen weten in 2023, een antwoord op al die vragen. Met het toekennen van de subsidie kopen we tijd voor een gedegen onderzoek." Voorzitster van het RTG, Inge Maas, liet weten dat er vele vragen onbeantwoord bleven. "Er zijn wel dertig vragen onbeantwoord en De Schammert verdient een duidelijk antwoord. Er komt nog een RIB, Raadsinformatiebijeenkomst, waarna we dit onderwerp de eerstvolgende raadsvergadering op 6 februari zullen agenderen." De RTG-leden stemden hiermee in.

Moeten we niet één bestuur aanstellen voor de drie dorpshuizen? Is er tweemaal 40.000 euro huur kwijtgescholden van De Schammert? De Bruijn wil constructief onderzoeken hoe de vlag erbij hangt zodat De Schammert open kan blijven. Op 6 februari wordt er verder vergaderd over dit onderwerp.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug