Luister
muziek
12 Februari 2023 17:00
Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de Lektura Literatuurprijs 2023

HEEZE - In oktober 2022 werd in het kader van Kunstsmullen voor de eerste keer een wedstrijd georganiseerd waar leesclubs uit onze gemeente aan deel konden nemen. Negen leesclubs gingen de strijd aan voor de Lektura Literatuurprijs. Tijdens het drukbezochte evenement “Taal in de Zwaan”, ging leesclub HEEH uit Leende met de eeuwige roem en het prachtige pakket boeken naar huis. Het was een groot succes en, ook volgens alle deelnemers, voor herhaling vatbaar.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Dus ook dit jaar weer een mogelijkheid om de Lektura Literatuurprijs te winnen.

Hoe werkt het?
Er worden, in samenwerking met boekhandel Lektura en de Bibliotheek, 5 boeken van Nederlandse schrijvers geselecteerd. Iedere leesclub die zich heeft aangemeld, ontvangt deze lijst. De groep leest de boeken en kiest er één uit die voor hen favoriet is. Waarom dat voor jullie de beste keuze is, vat je samen in een wervende recensie.

Het boek dat de meeste stemmen krijgt, is het winnende boek. Alle leesclubs die dát boek op nummer één hebben gezet, dingen dan mee naar de prijs. De genomineerde club die daarbij de beste motivering/recensie heeft geschreven, wint.

Als je je hebt aangemeld, ontvang je dus de lijst van 5 boeken én de criteria waaraan de recensie moet voldoen. Op grond van die criteria beoordeelt een deskundige jury wie dit jaar de prijs wint.

Leesclubs
We doen een beroep op de bestaande leesclubs in Heeze, Leende en Sterksel. Dat zijn er méér dan we dachten. Maar als je mee wilt doen en je bent geen lid van een leesclub, dan is er ook een andere mogelijkheid: richt samen met een paar anderen een tijdelijke leesclub voor deze gelegenheid. Wie weet waar dat toe leidt…

Aanmelden
Meld je uiterlijk 1 mei 2023 aan door een e-mail te sturen naar media@kunstsmullen.nl. Je krijg dan de spelregels en de boekenlijst toegestuurd.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug